¨

Småproducenter slår et slag for overlevelse

Foto: TV ØST

For sjette år i træk inviterer Bondens Marked i Haslev på et stort udbud af hjemmelavede fødevarer og kunsthåndværk. Men lige under overfladen lurer en mere alvorlig virkelighed.

Det er uden tvivl lagt op til lidt af en festdag i solskinnet på Gisselfeld Kloster nær Haslev i dag. Mere end 50 stadeholdere er samlet for at byde offentligheden på et væld af selvfremstillede varer, blandt andet kunsthåndværk og fødevarer.

Men arrangementet har også en mere alvorlig side. Det er også et opråb, fortæller arrangør Jette Højholdt Mikkelsen til TV2 Øst.

 - Der er ingen tvivl om, at krisen også mærkes hos os. Der hersker en generel angst for fremtiden blandt de små producenter. Så denne dag er også et forsøg på at gøre en ekstra indsats for, at vi alle er her fremover, siger Jette Højholdt Mikkelsen.

Pres fra flere sider
Men det er ikke kun krisen, der presser blandt andre de små gårdbutikker. Nye EU-regler om, at varerne ikke må sælges længere end 50 km væk fra, hvor de er producerede samt regeringens fedtafgift, giver sværere vilkår og dyrere varer.

- Vi snakker så meget om for eksempel dyrevelfærd, men når alt kommer til alt, så går alt for mange danskere alligevel ned i supermarkedet og vælger billigt kød fra dyr, som bestemt ikke har haft gode betingelser, siger Jette Højholdt Mikkelsen.

Du kan besøge Bondens Marked både lørdag d. 30. juni og søndag d. 1. juli. Begge dage fra kl. 10-16. 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App