¨

Så er datoen sat: Kom med op over trætoppene i nyt udsigtstårn

Foto: EFFEKT Arkitekter / Camp Adventure

Det har været undervejs længe, men nu er det besluttet, at et 45 meter højt udsigtstårn ved Haslev kan åbne den 31. marts.

Når du kommer kørende ad Sydmotorvejen ved Rønnede, kan du ane det ude i horisonten – og snart kan du også komme op i det.

Det 45 meter høje udsigtstårn over trætoppene ved Gisselfeld Kloster åbner nemlig den 31. marts.

Det skriver Camp Adventure på Facebook.

- Siden 2014 har vores lille iværksættervirksomhed arbejdet med et ambitiøst udviklingsprojekt. Arbejdet med det 45 meter høje tårn har været spændende og udfordrende, skriver de.

- Tårnet byder på en fantastisk oplevelse med nye perspektiver på naturen, en spektakulær udsigt fra oven, samt et helt unikt bygningsværk i sig selv.

  Foto: EFFEKT Arkitekter / Camp Adventure

Tårnet er finansieret via Camp Adventures ejergruppes egne midler og lån fra Vækstfonden og Nordea. Foto: EFFEKT Arkitekter / Camp Adventure

Et ambitiøst projekt

Når udsigtstårnet står helt færdigt, vil det være det højest tilgængelige punkt på Sjælland med 135 meter over havets overfalde. Det kommer til at holde åbent hver dag fra klokken 10-18, og det koster 125 kroner per person at komme på i tårnet.

Tårnet byder på en fantastisk oplevelse med nye perspektiver på naturen, en spektakulær udsigt fra oven, samt et helt unikt bygningsværk i sig selv

Camp Adventure på Facebook

Camp Adventure håber at kunne lokke mellem 100.000 og 125.000 besøgende til årligt, og det har blandt andet skabt begejstring hos både Visit Sydsjælland og i Erhvervsministeriet. Da første spadestik blev taget i maj 2018 var daværende erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) en af deltagerne.

- Udsigtstårnet har potentiale til at blive et ikon på Sydsjælland. Det er et ambitiøst projekt,
som forhåbentlig kan være med til at skabe vækst i turismen i hele regionen, har han desuden sagt i en pressemeddelelse i februar sidste år.

Interessen strækker sig også til langt ud over Danmarks grænser. Store medier som amerikanske Time Magazine, tyske Der Spiegel og franske Le Figaro har skrevet om udsigtstårnet.

Ikke alle er begejstrede

Men ikke alle har været lige begejstrede for udsigten til et kæmpe udsigtstårn i et naturskønt område.

- Det bliver et meget markant tårn i en dal, som ellers er meget beskyttet mod den slags skæmmende konstruktioner, lød det fra Jesper Petersen, talsmand for Holmegaard Mose Komiteen, i november 2016.

Den snegleformede rampe op til det øverste plateau på tårnet bliver i alt 800 meter lang. Der vil være 12 lag cirkler på det færdige tårn. Tårnet bygges i stål og træ, og træet kommer fra Gisselfeld Klosters egne skove.

På en dag med klart vejr og god sigtbarhed vil det være muligt at kunne se 25 kilometer ud over Sjælland.

Den 30. marts holder Camp Adventure en officiel indvielse af tårnet for inviterede gæster, og dagen efter kan alle så komme op.

Når tårnet står færdigt, vil det være 45 meter højt. Foto: Ida Kristensen - TV ØST

Det er tydeligt at se tårnet over trætoppene. Foto: Ida Kristensen - TV ØST

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App