Rockerdrabsmand får 11 års fængsel efter sparekasserøveri

3 mænd er idømt 6, 6 og 3 et halvt års fængsel for groft røveri mod Kongsted Sparekasse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rockerdrabsmanden Kasper Smedegaard Knudsen skal med en dom fra Retten i Næstved tirsdag 11 år i fængsel efter et groft røveri mod Kongsted Sparekasse. Hans kumpaner Mikkel Midtgaard Søder og Martin Midtgaard Søder skal hver 6 år bag tremmer.

Dommen mod Smedegaard lød egentlig kun på 3 et halvt år, men den skal ses i sammenhæng med 2 andre domme, som er på sammenlagt 7 et halvt års fængsel.

- Det er den hårdest mulige straf, han kunne få efter den rejste tiltale, fortæller Smedegaards forsvarer, Casper Andreasen.

Har anket til landsretten

Smedegaard valgte ligesom de 2 andre dømte at anke dommen til Østre Landsret.

I den samlede straf på 11 år indgår også 1 års fængsel, som Smedegaard blev idømt i 2000 efter et drab på en ledende Bandidos-rocker. Havde det ikke været for den såkaldte reststraf, havde 10 år sammenlagt ellers været maksimum.

Mændene er dømt for et groft røveri mod Kongsted Sparekasse begået 20. januar 2012, hvor 5 bankansatte blev bagbundet og anbragt på gulvet i de knap 1½ time, røveriet stod på.

Dømt for drab på Bandidos-rocker

En efter en blev de ansatte overmandet af røverne, som lå på lur. Først uden for banken, men siden inden for bagdøren, efter at den første bankrådgiver var mødt på arbejde. Bankdirektøren var allerede i banken, da røverne slog til, og blev også overmandet.

Samtlige af bankens bokse blev lænset, herunder 90 kundebokse, hvor blandt andet kirkesølvet fra den lokale kirke blev opbevaret. Det samlede udbytte var 8,5 millioner kroner.

33-årige Kasper Smedegaard Knudsen blev tilbage 2000 dømt for at have dræbt en ledende Bandidos-rocker året forinden. Han er siden dømt for overfald på en Bandidos-rocker og et røveri mod en familie i deres hjem.

Havde pistoler og millioner hos sig

Han blev anholdt nogle måneder efter røveriet i forbindelse med efterforskningen af en anden sag. Han var i besiddelse af 2 skarpladte pistoler, et stranguleringsværktøj og 1,6 millioner kroner i kontanter og valuta.

Senere blev de 2 Søder-brødre anholdt i sagen. Det skete på baggrund af teleaflytninger i andre sager. Mikkel er medlem af Hells Angels og er siden 2005 straffet hele 17 gange for blandt andet vold, røveri, tyveri og afpresning. Martin har også et langt synderegister.

/ritzau/