Pensionist giver vild gave til sclerosehospital: - Jeg er meget rørt

En tidligere fabriksejer har givet noget af en gave til Sclerosehospitalet i Haslev. Nu kan hospitalet realisere en årelang drøm om at udvide.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Penge gør ikke én lykkelig. Alligevel vil de fleste af os nok blive jublende glade, hvis vi pludselig fik en gave på fem millioner kroner fra en fremmed person.

Netop dét er rent faktisk sket for Sclerosehospitalet i Haslev. Den lokale rigmand Knud Tang har valgt at donere en del af sin formue for at glæde ansatte og patienter.

- Jeg er meget rørt. Vi lever i en tid med masser af grådighed, overforbrug og egoisme. Og så møder man et menneske, der grundigt har overvejet, at han synes, han har nogle penge, der kan komme andre til gode. Det er stort og gør et enormt indtryk, siger Brita Løvendahl, der er direktør for Sclerosehospitalet. 

Birthe Løvendahl er meget rørt over den flotte gave.
Birthe Løvendahl er meget rørt over den flotte gave.
Foto: Anders Garde - TV ØST

Har et godt indtryk af hospitalet

Som tidligere ejer af Haslev Møbelsnedkeri har Knud Tang tjent godt med penge. Den 74-årige pensionist havde en kollega, hvis kone led af sclerose, men har ellers ikke noget personligt forhold til sygdommen.

quote Patienterne føler sig glade og trygge, selvom de er syge. Man mødes med smil på gangene. Jeg har indtryk af, at hospitalet er organiseret på en perfekt måde

Knud Tang, lokal rigmand

Han vil bare gerne støtte et godt formål i lokalområdet, og så har han fået et godt indtryk af hospitalet efter et par besøg.

- Patienterne føler sig glade og trygge, selvom de er syge. Man mødes med smil på gangene. Jeg har indtryk af, at hospitalet er organiseret på en perfekt måde. Det glæder mig at kunne hjælpe med en donation, og jeg er meget glad for at se, hvordan det bliver modtaget, fortæller Knud Tang.

Nu skal der udvides

Flere af patienterne har udtrykt en personlig tak til den lokale velgører, når han har besøgt hospitalet.

- Det er en virkelig flot gestus og gave, som en fremmed herre donerer, siger Thomas Pedersen, der er i gang med et fire ugers forløb på Sclerosehospitalet. 

Det gør indtryk på patienterne, at Kurt Tang har givet så stor en gave til hospitalet.
Det gør indtryk på patienterne, at Kurt Tang har givet så stor en gave til hospitalet.
Foto: Anders Garde - TV ØST

Han glæder sig også over, hvordan pengene skal bruges. I flere år har hospitalet nemlig haft en plan for udvidelse klar, fordi pladsen i spisesalen er trang, når der både er mange patienter og pårørende. 

Nu kan byggeplanerne endelig realiseres. De første møder er holdt, og hospitalsdirektøren håber på, at byggeriet kan gå i gang i løbet af efteråret.

- På en skala fra et til ti ligger vi på et 11-tal, hvis du spørger, hvor meget jeg glæder mig til den nye tilbygning, lyder det fra Brita Løvendahl.

Omkring 16.000 danskere har diagnosen sclerose. Udover hospitalet i Haslev ligger der også et Sclerosehospital i Ry i Jylland. 

I flere år har hospitalet haft en plan for udvidelse klar. Nu kan den realiseres.
I flere år har hospitalet haft en plan for udvidelse klar. Nu kan den realiseres.
Foto: Anders Garde - TV ØST