Mindfulness i børnehøjde – skal give ro til de stressende hverdage

Bøgerne på biblioteket i Haslev er byttet ud med mindfulness for en stund. For her skal børnefamilier få et roligt øjeblik i en travl hverdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bøgerne er sat tilbage på hylderne på biblioteket i Haslev. Efter lukketid er bøgerne nemlig slet ikke det, der lokker folk til.

Det er i stedet mindfulness i børnehøjde.

Børnefamilier samler sig på gulvet, hvor der bliver sat afslappende musik på.

quote Det skal ikke være travlt for dem hver dag. De må også gerne falde lidt til ro

Kathrine Høst-Rasmussen fra Ørslev

- Efter de har spist og var ret urolige, er de kommet ned i et andet gear ved hjælp af musikken. Det der med, at man giver sig selv lov til at lukke øjnene og fordybe sig i musikken, slappe af, det er der ingen af os, der er rigtig gode til. Det prøver vi at øve nu, siger Claus Behrens, der er musiker og ejer af Musicarma, som står for arrangementet.

Alle har brug for afslapning

Og det er vist noget, der virker på de mindste.

- Jeg kan mærke, at jeg bliver glad og afslappet. Sådan lidt træt, siger Asmund Andersen Thiim fra Haslev.

Artiklen fortsætter under billedet.

Asmund Andersen Thiim fra Haslev nyder at være til mindfulness.
Asmund Andersen Thiim fra Haslev nyder at være til mindfulness.

Også de voksne kan trænge til at lægge sig fladt ned engang imellem.

- Jeg synes, det er en rigtig god idé. Det med afslapning på den her måde må være for alle aldre. Og alle aldre har mylder i kroppen og behov for en gang imellem at slappe af. Så det ser ud til at være en rigtig god model, siger Rasmus Andersen fra Haslev.

Mindfulness skal redde de stressede hverdage

Kathrine Høst-Rasmussen fra Ørslev er også mødt op til mindfulness på biblioteket. For børnene har brug for afslapning, lyder det.

- Det er nogle lange dage, de har. Jeg har 37 timer om ugen, og mit barn har endnu længere, fordi der er jo transporttid oveni. Det skal ikke være travlt for dem hver dag. De må også gerne falde lidt til ro, siger Kathrine Høst-Rasmussen.

Og det lader til, at det er generel tendens, at vi har meget tætpakkede hverdage.

- Vi er i et stresset samfund i dag. Vi er stressede, børnene er stressede. Og vi ser eksempler på, at børn helt ned til fire år bliver indlagt på grund af stress. Så vi er i et stresset samfund, og det håber jeg det her kan være med til at hjælpe med, siger Claus Behrens.