¨

Matti Breschel er klar til at ofre Touren

Foto: TV ØST

Matti Breschel fra Faxe dropper Tour de France, hvis han ikke er helt på toppen. Hans nye hovedfokus er VM i København.

Den knæskade, der i snart et år har drillet den danske cykelrytter Matti Breschel, risikerer nu også at komme til at stå i vejen for hans deltagelse i sommerens Tour de France.

- Jeg håber selvfølgelig at blive klar til Touren, men hvis jeg til den tid kun er på 80 procent af mit bedste niveau, vil jeg slet ikke med, siger Breschel til Ekstra Bladet.

Han skiftede før denne sæson til hollandske Rabobank og ville i topform være et oplagt valg til Tour-holdet.

- Holdet kører efter sejren. Vi tror på, at Robert Gesink kan vinde, og så nytter det ikke at stille op uden at være helt klar, siger han.

Han mærkede første gang skaden i Flandern Rundt sidste år, men han kørte videre i 2010-sæsonen, hvor han deltog i Tour de France og senere på efteråret hentede VM-sølv.

I vintermånederne er han blevet opereret i knæet, og han gjorde i midten af februar comeback i Algarve Rundt, men det var tilsyneladende for tidligt, for han måtte udgå med smerter i knæet.

- Jeg tør ikke spå om, hvornår jeg kan køre igen. Det eneste, der er helt sikkert, er, at jeg denne gang bruger den tid, der skal til for at blive helt klar, siger han.

Brostensklassikerne Flandern Rundt og Paris-Roubaix køres i år den 3. april og 10. april, og Breschels deltagelse i disse løb er mere end tvivlsom.

- Det er selvfølgelig frustrerende, at jeg nok ikke kan køre klassikerne, men jeg sidder ikke fortabt i et hjørne og ærgrer mig. Jeg er god til at komme videre i teksten og sætte mig nye mål, siger han og peger på, at han fokuserer meget på VM i Danmark til september.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App