Lokal barselscafé skal skabe nyt netværk for børn og forældre

Jeanette Hampen følte sig ensom under sin barsel, og det har fået hende til at åbne en barselscafé, der skal styrke netværket mellem småbørnsforældre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Legestue, tumlerytmik og fødselsyoga.

Det er bare nogle af de muligheder, der er i en ny barselscafé i Karise. Jeanette Hampen er netop vendt tilbage fra barsel med sit tredje barn. Hun gik selv og savnede et netværk med andre småbørnsforældre under barslen, og det blev startskuddet til barselscafeen Tumlenærvær.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der bliver leget med både sæbebobler og tørklæder i den nye barselscafé i Karise. 
Der bliver leget med både sæbebobler og tørklæder i den nye barselscafé i Karise.  Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

- Jeg kom ikke i en særlig god mødregruppe og gik derfor meget af tiden alene med hende. Jeg manglede det med at komme ud og mødes med andre og have et sted at være sammen og lave nogle fælles ting, fortæller Jeanette Hampen.

Tiltrængt tilbud

Barselscaféen er et nyt initiativ, der åbnede i slutningen af august. Formålet er at skabe netværk og sammenhold mellem småbørnsforældre, og noget tyder på, at en barselscafe og legestue har været tiltrængt - specielt fordi coronapandemien satte en stopper for mange aktiviteter.

- Jeg synes, det er rigtig godt. Det er en god måde at mødes på for os mødre og børn - eller fædre for den sags skyld. Det var lidt frustrerende, at man ikke kunne gå til noget og komme af sted til noget, og mødregruppen blev ikke helt, som vi havde drømt om. Så det er rart, at der kommer noget i gang nu, siger Birgtte Sørensen, der er mor til Johan på otte måneder.

Søs Larsen fra Hårlev er en anden af dem, der benytter den nye barselscafé, og hun er også glad for, at der er kommet et tilbud til de små børn og deres forældre.

- Jeg boede i København før, hvor der var rigtigt mange muligheder, da jeg sidst var på barsel. Det savnede jeg lidt, da jeg flyttede til Stevns, så at der kom det her tilbud, gjorde mig bare så glad, siger hun.

Barselscaféen har åbent fire dage om ugen og hver anden søndag.