Lærke vandt turen til Kina

Hvert år udlodder boldfirmaet RSL otte Kina-rejser for U17-spillerne i badminton, og denne gang er Lærke Møller Hansen den heldige vinder af rejsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lærke Møller Hansen fra Faxe BK fylder om kort tid 17 år, men ingen fødselsgave vil overgå den gave, hun fik med hjem fra weekendens DGI -mesterskaber i badminton for U17-spillere i Hedensted.

Hvert år udlodder boldfirmaet RSL otte Kina-rejser for U17-spillerne, to i mesterrækken, to i A-rækken, to i B-rækken og to i C-rækken, og i år var det altså Lærke Møller Hansen, der blev trukket ud som vinder af U17C-rækken.

Lykkelige Lærke

Lærke var ikke overraskende utrolig glad og lykkelig, da hendes navn blev trukket som vinder:

- Jeg havde virkelig ikke regnet med at vinde, men nu ser jeg selvfølgelig rigtig meget frem til at få en fed oplevelse og spille en masse god badminton”, fortæller den glade vinder og bliver suppleret af DGI Storstrømmens badmintonkonsulent Jim Rasmussen:

- De otte vindere skal selvfølgelig træne og spille en masse badminton, men de skal også se et par af de kinesiske turistseværdigheder på nært hold på turen, der foregår i dagene 2.-10. juli. Og så får de også muligheden for at besøge RSL-fabrikken, hvor de får lov til at fremstille deres egen fjerbold. Og det skulle efter sigende ikke være helt nemt, forklarer Jim Rasmussen med smil i stemmen.

En god eksponent

Normalt svinger Lærke Møller Hansen ketsjeren i Faxe, og her var formanden intet mindre end ekstatisk, da hun fik beskeden om Lærkes præmie:

- Lærke er en af de ungdomsspillere, som virkelig har rykket sig markant indenfor det sidste år. Hun er meget ihærdig og møder altid op til træning, så ifølge min bedste overbevisning vil Lærke være en rigtig god eksponent for dansk ungdomsbadminton, og jeg er overbevist, at hun vil kunne få nogle fantastiske oplevelser og erfaringer, som også kan komme hendes klubkammerater til gode”, konstaterer Dorte Bagger fra Faxe BK og uddyber beredvilligt:

- Det er fantastisk, at DGI giver en lille klub som os med relativt få ungdomsmedlemmer muligheden for at sende en repræsentant ud i verden på denne måde, så badminton i Faxe også kommer på landkortet.

Skal spille med og mod kinesere

Træningsopholdet finder sted i juli måned. Ledere på turen er Lars Rüsz fra DGI badminton og Rasmus Skousen fra RSL. Formand for DGI badminton, Benny Andreasen, fortæller, at de danske badmintonspillere får mulighed for at spille med og mod kinesere på deres egen alder.

- Kina er et af verdens førende badmintonlande, og danskerne kommer til at se og deltage i træning på steder, hvor nogle af verdens bedste badmintonspillere er udklækket. Det bliver en stor oplevelse, siger Benny Andreasen. De otte unge danskere får også tid til at være turister og se nogle af de kulturelle højdepunkter i Kina, siger han.

101 med i lodtrækningen

I alt 101 spillere var med i lodtrækningen om træningsopholdet i Kina. Spillerne havde kvalificeret sig ved at optjene point, når de deltog i DGI’s stævner, Landsbadmintonstævne og talenttræninger. Disse DGI badminton aktiviteter har givet spillerne point til lodtrækningen – jo flere aktiviteter jo flere point. Det var altså ikke nødvendigvis de dygtigste spillere, der havde størst mulighed for at vinde.

- Med konkurrencen har vi også prøvet at skærpe interessen blandt de unge for DGI’s stævner og talenttræning, siger Benny Andreasen.