¨

Kamp mod fart

Foto: TV ØST

På Kildevej i Karise er de trætte af fartglade bilister, der ikke respekterer fartbegrænsningerne. Beboerne må springe for livet, når de træder uden for døren. Og i dag tog en beboer så sagen i egen hånd.

"Skal du slå nogen ihjel? Ned i fart!" Sådan står der på det skilt, som Rene Hansson-Berg i dag satte op foran sit hus.

 

Rene Hansson-Berg bor i udkanten af Karise. Og bilerne, de drøner bare forbi. I går endte det fatalt for katten Freja. Det er anden gang på bare ét år, at Rene Hansson-Berg og hans kone har mistet deres kæledyr til trafikken. Og nu har de fået nok.

- Derfor parkerer jeg min bil på vejen og en trailer lidt længere henne som en slags chikane. Så må vi se, om de kommer ned i fart, siger Rene Hansson-Berg.

Mange af naboerne er også trætte af de ubetænksomme bilister. Beboerne har bedt kommunen om et vejbump, men uden held. For i kommunen er de ikke sikre på, at vejen er specielt farlig. Også selvom det flere gange har været tæt på at gå galt.

 

 

- Det er ikke fordi, der skal lig på bordet. Men vi registerer for ekspempel når der sker uheld, når vores skilte bliver kørt ned og den slags. Og så vurderer vi, om der skal gribes ind, forklarer Thomas Eriksen, der er direktør for teknik og miljø i Faxe kommune. Han vil ikke love et vejbump til beboerne på Kildevej.

Rene Hansson-Berg, håber bare, at hans lille protest kan gøre en forskel. Men han håber mest af alt på en løsning, så bilerne ikke ryger op i fart igen, når han stiller bilen tilbage i garagen.

02:18 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App