Iværksættere er vigtige for Region Sjælland

Iværksættere skaber masser af arbejdspladser i Region Sjælland. Ingen andre steder i landet har iværksætteri så stor betydning for den samlede beskæftigelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Rønnede bor iværksættervirksomheden HM-Solutions, der sælger it-løsninger. Den blev startet for to år siden af studiekammeraterne Henrik Nielsen og Max Hansen.

- Det går godt. Vi får masser af henvendelser, så vi mangler ikke noget at lave, fortæller Henrik Nielsen.

Det startede som en fritidsbeskæftigelse hjemme i privaten, men siden er det gået stærkt. Nu er der fem fastansatte i virksomheden, der også bruger masser af freelancere for at klare den store efterspørgsel. Og iværksætterne er generelt vigtige for regionen.

Tal fra Væksthus Sjælland viser, at iværksætteri i årene 2003 til 2009 skabte 23.000 nye arbejdspladser, der stadig eksisterer i dag.
De udgør 13% af den samlede private beskæftigelse. Det er mere end i alle andre danske regioner.

- Det er vi meget stolte af at være en del af. Vi er glade for, at der er meget fokus på vækstvirksomheder, erklærer Henrik Nielsen, der opfordrer andre initiativlystne sjæle til ikke at tøve med at starte egen virksomhed, men samtidig søge al den rådgivning, de kan få og som mange steder er gratis.

HM-Solutions har hjemme i en af de såkaldte vækstfabrikker, som er oprettet over hele Region Sjælland for at hjælpe iværksætterne i gang. De findes blandt anden i Faxe, Holbæk, Næstved, Ringsted, Slagelse, Stege, Vordingborg og på Lolland.