Hilsner strømmer imod fodboldstjerne efter hjertestop: - Det gav en følelse af fællesskab

Oplevelserne fra lørdagens EM-kamp har fået mange til at sende hilsner og vise deres støtte og sympati med 29-årige Christian Eriksen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdagens EM-kamp mellem Danmark og Finland tog i sit 43. minut en alvorlig drejning. 29-årige landsholdsspiller Christian Eriksen faldt om på banen med hjertestop.

En tilstand af forfærdelse bredte sig blandt spillere og tilskuere på både tribunen i Parken og foran tv-skærmene over hele landet og i resten af Europa – en følelse som flere efterfølgende har følt trang til at handle på for at udvise deres sympati med landsholdsspilleren og hans holdkammerater.

Det har de blandt andet gjort på Haslev Idrætsefterskole.

- Alle blev nedtrykte og holdt om hinanden, og der kom en kæmpe tavshed, fortæller Helena Sofie Hartvig Pedersen, der er elev på Haslev Idrætsefterskole.

På en idrætsefterskole er en landskamp i sagens natur et oplagt samlingspunkt, og eleverne kunne således sammen med millioner af andre følge med i de mange, lange minutter som fulgte, inden nyheden kom frem, at landsholdsspillerens situation var stabil.

- Jeg har næsten ikke nogen ord for det. Jeg har ikke set det ske før – og jeg havde ikke i min vildeste fantasi regnet med, at det skulle ske, siger Kenneth Reenmers, der også er elev på skolen.

Kenneth Reenmers og Helena Sofie Hartvig Pedersen valgte sammen med resten af efterskoleholdet at sende en hilsen til Christian Eriksen for at vise deres støtte.
Kenneth Reenmers og Helena Sofie Hartvig Pedersen valgte sammen med resten af efterskoleholdet at sende en hilsen til Christian Eriksen for at vise deres støtte. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

I den lange ventetid valgte eleverne at sende en hilsen til landsholdsspilleren.

- Vi formede et hjerte og holdt om hinanden, fortæller Helena Sofie Hartvig Pedersen og tilføjer:

- Det var den her følelse af fællesskab – en følelse af vi står sammen om det her – en kærlig hilsen til ham (Christian Eriksen red.) og en kærlig hilsen fra os, vores fællesskab – hele Danmark står sammen om ham.

Også Mathias Larsen fra Jyderup, valgte at handle på lørdagens oplevelser. Han så kampen på pubben sammen med vennerne.

- Da det sker med Eriksen, går alt ud på pubben. Der er helt stille. Alle sidder med tårer i øjnene og ved ikke, hvad der sker.

For 21-årige Mathias Larsen traf en resolut beslutning om at vise sin støtte til landsholdsspiller Christian Eriksen.
For 21-årige Mathias Larsen traf en resolut beslutning om at vise sin støtte til landsholdsspiller Christian Eriksen. Foto: Anders Garde - TV2 ØST

Sammen med sin kammerat besluttede Mathias Larsen sig for at forevige øjeblikket på en helt særlig måde – en tatovering med inskriptionen:

- Keep attacking C Eriksen #staystrong.

- Det var det første, der faldt mig ind, fortæller Mathias Larsen, som lader forstå, at der måtte mere end en venlig tanke til i denne situation.

- Det var et meget rørende øjeblik for hele Fodbold Danmark – Eriksen betyder meget for alt fodbold i Danmark. Det er en gestus til ham.

Man kunne have sendt en god tanke - men der skulle mere til, fortæller Mathias Larsen. - Det er en kamp, man altid vil huske.
Man kunne have sendt en god tanke - men der skulle mere til, fortæller Mathias Larsen. - Det er en kamp, man altid vil huske. Foto: Anders Garde - TV2 ØST

Christian Eriksen skrev tirsdag fra hospitalet en hilsen med stor tak til de mange hilsner, der er strømmet mod ham og landsholdet fra hele verden:

- Det betyder meget for mig og min familie.

Danmark skal spille sin næste landskamp ved EM på torsdag, hvor holdet møder Belgien.