¨

Haslevborgere om voldtægtssag: - Det er nogle hårde, men retfærdige domme

Fire personer fik fredag dom i en sag om gruppevoldtægt. Dommene er hårde, men i orden, lyder det fra borgere i Haslev.

Betina Stærke kaldte dommene for hårde, men mente også, at de unge mænds handling var helt urimelig. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Hammeren faldt hårdt for fire unge mænd i Retten i Næstved, da der fredag blev afsagt dom i en sag om gruppevoldtægt.

Mændene var 17 og 18 år i maj, da overgrebet fandt sted i et skur ved Sofiendalsskolen i Haslev. Offeret var en 15-årig pige, og retten fandt altså fredag de fire skyldige i voldtægten.

Tre af mændene blev idømt tre et halvt års fængsel i sagen – hertil bliver den ene udvist af Danmark. Den sidste blev idømt fire års fængsel.

Sindssygt hårdt at blive udvist

Sagen har fyldt meget i den lille stationsby, og de borgere, som TV2 ØST fredag eftermiddag mødte i hovedgaden, var tilfredse med udfaldet.

- Det er nogle hårde domme, men også et statement om, at man tager det alvorligt. At blive udvist fra Danmark er en sindssyg hård dom, men hvis det her har fundet sted, er det en retfærdig straf, for det er ikke en rimelig adfærd. De har lavet et voldsomt overgreb på et menneske, som skal bære det resten af sit liv, lød det fra Betina Stærke, der bor i byen.

Også Helge Rasmussen, der ligeledes kommer fra Haslev og selv har haft børn på Sofiendalsskolen fandt straffen til de unge mænd passende.

- Det er fint, at alle fire er kendt skydige, lød det fra Helge Rasmussen. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

- Det her virker jo som aftalt spil. Det er helt fint, at alle fire er kendt skyldige. De kan lige så godt lægge linjen der, hvor man ved, at de ikke slipper godt fra det.

Alle fire har anket

De fire mænds forsvarere har gennem retssagen forsøgt at tegne et billede af, at pigen havde sex med dem efter egen fri vilje, men anklager Charlotte Skovmand fik altså medhold i, at pigen blev voldtaget, og den voldsomme hændelse har sendt rystelser gennem Haslev.

Liselotte Tovgaard fra Teestrup finder dommene hårde, men retfærdige. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

- Jeg tænker, det er frygteligt for den pige. Det skader hende jo for resten af hendes liv, og man skal kunne bevæge sig trygt og godt her i Haslev, lød det fra Liselotte Tovgaard fra Teestrup, da TV2 ØST mødte hende.

Også hun mente, at dommen var rimelig.

- Endelig er der kommet nogle lidt mere hårde domme, end der før har været. Det er nogle hårde, men retfærdige domme.

Alle de fire dømte har anket dommene med påstand om frifindelse eller mildere straf.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App