Hak en haj i Faxe

For 63 millioner år siden svømmede hajer rundt i det område, hvor Faxe Kalkbrud i dag er placeret. I dag var der atter hajer i Faxe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Geomuseum Faxe er der udstillet masser af fossiler af forhistoriske krokodiller, koraller og kæmpehajer, og særligt får hajerne stor opmærksomhed.

-          Hajer er ret seje, fordi de er kæmpe store og har store tænder, siger Laurits Bo Pedersen fra Næstved, som i dag var på besøg på Geomuseum Faxe sammen med sine bedsteforældre.

Hak en haj

Hajernes popularitet fik i dag museet til at afholde en ’hajdag’, hvor man udover at kunne høre en masse om hajer også kunne få lov til at se, hvordan en haj ser ud indeni, da personalet på museet dissekerede en småplettet rødhaj.

-          Det er vigtigt at vide, hvordan dyrene ser ud indeni for at få en viden om dyr og for at få en bedre forståelse af, hvilke dyr der har levet her i området før og under hvilke betingelser, siger Sarah Gelskov, der er ansat på Geomuseum Faxe.

De fremmødte fik også lov til at overvære en dissektion af en rokke, og bagefter kunne publikum selv få lov til at skære i hajkød med en saks.