¨

Hæder til fossiljæger

Foto: TV ØST

Alice Rasmussen har jagtet fossiler i Faxe Kalkbrud siden 70'erne og har fundet flere danekræ. Nu bliver hun hædret for sine fund med verdens mest fornemme pri

Alice Rasmussen har blandt andet gjort masser af fund i Faxe Kalkbrud og ved Stevns Klint. Til december tager hun til Dublin for at modtage Mary Anning Award, der regnes for at være verdens mest fornemme pris for amatørgeologer. Alice Rasmussen er den første dansker og den første kvinde nogensinde til at modtage prisen.

- Det er bare så overvældende, så jeg ikke kan rumme det. Så hvad det betyder, ved jeg faktisk ikke. Det kan være at det kommer en gang. Jeg ved jo, at det er en kæmpe stor ære at få sådan en pris, siger Alice Rasmussen, der bor i Faxe.

Alice Rasmussen har tidligere fået hæder, der har sikret hende en plads i historiebøgerne. Danske geologer har nemlig opkaldt tre fossil-dyrearter efter hende. Det er blandt andet sneglen Sissurella Aliceae og fisken Bythitidarum Rasmussenae.

- Det er sjovt, at jeg har fået tre fossiler opkaldt efter mig. Så når jeg er væk, står jeg stadig i geologibøgerne, siger Alice Rasmussen

03:05 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App