Gravid mor og hendes barn reddet to gange - af de samme Falck-reddere

Ikke bare en, men to gange kom de samme to Falck-reddere Sissel Græsbøll til undsætning, da hun var ved at miste sit barn. I dag fik hun lejlighed til at sige tak til familiens redningsmænd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sissel Græsbøll fra Everdrup oplevede i eftåret 2018 et af de værste mareridt en gravid kvinde kan opleve. Hun ventede sit tredje barn, lille Kamille, da hun i 19. uge – ikke en gang halvvejs til termin – fik smerter og pludselig, kraftig blødning.

quote - Det er ikke en gang, men to gange har de været med til at redde mit, men også min datters liv.

Sissel Græsbøll, mor til tre, Everdrup

- Jeg mærker et smæld i maven, og får det rigtig, rigtig dårligt, fortæller hun om den efterårsdag tilbage i 2018, hvor hun frygtede at miste sit barn.

Situationen var alvorlig, og hendes mor, som hun var sammen med den dag, ringer efter en ambulance.

Det er ambulanceredderne Stephan Bøgemose og Henrik Hindkær Rasmussen fra Falck Faxe, der kommer Sissel Græsbøll til undsætning og får hende bragt hurtigt til Slagelse Sygehus.

Artikel fortsætter under billedet

- De har haft en kæmpestor betydning, fordi de var så rolige i en situation, der var så angstprovokerende og skræmmende, siger Sissel Græsbøll om de to falckreddere, der hjalp hende.
- De har haft en kæmpestor betydning, fordi de var så rolige i en situation, der var så angstprovokerende og skræmmende, siger Sissel Græsbøll om de to falckreddere, der hjalp hende. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Takket være deres hurtige indsats blev ikke bare Sissel Græsbøll, men også datterens liv reddet, lyder det i dag fra den 26-årige mor.

Frygtede at miste barn

Undervejs til Sygehuset nåede hun at tabe halvanden liter blod på.

- Jeg ankommer til Slagelse Sygehus, hvor de forsøger at stoppe blødningen, men forgæves, så jeg bliver kørt på operationsbordet, med formodning om, at når jeg vågner, er det uden livmor og mit barn, fortæller Sissel Græsbøll.

Artikel fortsætter under billedet

Ud over lidt reduceret vækst har Kamille, der her sidder på far Lasse Græsbølls arm, ingen mén efter at være født al for tidligt. 
Ud over lidt reduceret vækst har Kamille, der her sidder på far Lasse Græsbølls arm, ingen mén efter at være født al for tidligt.  Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Men lægerne får hende stabiliseret. Barnet viser sig at have det godt i maven, og Sidse bliver sendt hjem, med besked om at blive i sengen. Hun går i de følgende uger til kontrol, men efter to uger vender blødningen og smerterne tilbage.

Livstruende situation

Igen bliver der ringet efter en ambulance, og endnu en gang er det Stephan Bøgemose og Henrik Hindkær Rasmussen, der er på vagt:

- Det er så alvorligt, at jeg er nødsaget til at modtage blod. For hvis jeg får endnu en stor blødning, kommer jeg ikke til at overleve, fortæller Sissel Græsbøll, som på dette tidspunkt får stillet i udsigt, at abort er en reel risiko.

Så forfærdeligt ender det ikke for den lille familie. Efter ni dage på sygehuset, 3,5 måned før termin, kommer Kamille til verden.

Tak til falckreddere

Sissel Græsbøll er meget taknemlig for den hjælp, hun fik af de to falckreddere.

Derfor var hun i dag mødt op på Falck-stationen i Faxe for at takke dem.

- De har haft en kæmpestor betydning, fordi de var så rolige i en situation, der var så angstprovokerende og skræmmende. De var meget respektfulde, men i og med det også er de samme to, som har haft med os at gøre begge gange, betyder det meget, siger hun og tilføjer:

- Det er ikke én gang, men to gange, de har været med til at redde mit, og også min datters liv.

Rart at høre slutningen på historien

Selvom det er hele essensen i falckreddernes arbejde at hjælpe andre, så betyder det meget for de to Falckreddere, at Sissel Græsbøll i dag gav dem den lykkelige besked om, hvad der var sket efter ambulanceturen:

- Det er ikke så tit, vi får tilkendegivelser og tilbagemeldinger fra patienterne, for selvfølgelig har man andet at tænke på i de situationer, man står i. Jeg er glad for at høre, hvor godt det er gået og ikke mindst at føle, at den behandling, man har givet, er værdsat, siger Stephan Bøgemose, advanced paramedic ved Falck i Faxe.

Artikel fortsætter under billedet

Selvom det er hele essensen i Falck-reddernes arbejde at hjælpe andre, så betyder det meget for Stephan Bøgemose og Henrik Hindkær Rasmussen, at Sissel Græsbøll i dag gav dem den lykkelige besked om, hvad der var sket efter ambulanceturen.
Selvom det er hele essensen i Falck-reddernes arbejde at hjælpe andre, så betyder det meget for Stephan Bøgemose og Henrik Hindkær Rasmussen, at Sissel Græsbøll i dag gav dem den lykkelige besked om, hvad der var sket efter ambulanceturen. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

- Situationen taget i betragtning, er det godt med en afklaring, for vi vidste godt, det potentielt var farligt, det som er foregået. Så det er dejligt at få en endelig tilbagemelding, tilføjer han.

Ud over lidt reduceret vækst har Kamille ingen mén efter at være født alt for tidligt.