¨

Fuglefolk vil hellere have 10 små vindmøller end 5 store

Foto: TV ØST

Store vindmøller udgør en større fare for rovfuglene end de små, og derfor ser Dansk Ornitologisk Forening hellere, at der bliver sat små møller op.

Hellere 10 små vindmøller end 5 store. Sådan burde opstillingen af vindmøller være, hvis det stod til Dansk Ornitologisk Forening Storstrøm (DOF).

De store vindmøller, der er planer om at stille op ved Turebylille og Skrosbjerg i henholdsvis Faxe og Stevns Kommuner, er til fare for rovfuglene, som risikerer at blive suget ind af vingerne, der roterer med op til 250 kilometer i timen. det skriver Sjællandske.

- De planlagte møller er så høje, at de rager langt op i de termikkrævende rovfugles jagtområde, hvor både haveørn og rød glente jager fra 50 meters højde og op - altså lige i det område, hvor vindmøllevingerne er, siger Clausjannic Labuz, der er formand for DOF Storstrøm.

En VVM-redegørelse har vist, at der er både sjældne flagermus og rovfugle i området, hvor de nye vindmøller skal stå. Men det er blevet vurderet, at reglerne bliver overholdt i forhold til at tage hensyn til dem. Det er dog op til Naturklagenævnet nu at afgøre, hvorvidt de 5-6 store vindmøller må opsættes ved Turebyllille og Skrosbjerg.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App