Frafald på uddannelser i Faxe skal minimeres

Onsdag eftermiddag blev UngeVejen på Campus Haslev indviet. UngeVejen skal sikre bedre tværfaglig uddannelsesrådgivning i Faxe Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De unge 15 til 29-årige i Faxe Kommune skal kunne gå ét sted hen, for at få råd og vejledning om uddannelse. Derfor er UngeVejen blevet etableret på Campus Haslev og i eftermiddag indviet af formanden for beskæftigelsesudvalget i Faxe Kommune, Finn Hansen.

- Det tværfaglige team, som består af sagsbehandlere fra Jobcentret, Ungdommens Uddannelsesvejledning, ydelsesmedarbejder og virksomhedskonsulent, skal sikre en tættere og tidligere dialog med de unge og hjælpe de unge med valg af uddannelse, ansøgning om SU, kontakt til virksomheder, praktikpladser med mere, fortæller Lene Dahl Jensen, der er teamkoordinator for sagsbehandlerne på Campus Haslev.

Samlet på én matrikel

Hun oplyser, at formålet med UngeVejen er, at minimere frafaldet på uddannelserne samt at give de unge en bedre rådgivning i forhold til valg af uddannelse.

- Hidtil har de unge måske oplevet et barriere ved, at skulle bevæge sig rundt på forskellige matrikler for at få råd og vejledning i forskellige sammenhænge. Nu er fagligheden samlet på én matrikel – Campus Haslev – så de unge skal henvende sig ét sted, fortæller hun og tilføjer:

- Etablering af UngeVejen skulle gerne medføre en mere intensiveret indsats over for de unge, som har behov for råd- og vejledning om uddannelse, uddannelseshjælp, virksomhedspraktik med mere.

På lidt længere sigt vil der blive tilknyttet medarbejdere fra Familie- & PPR-enheden, Rusmiddelcentret og Socialafdelingen.

Kristina Skov fra UngeVejen har indsendt billederne til redaktion@tv2east.dk.

Her kan du se hendes video fra dagen: