Forældre vil stadig bekæmpe skolereform i Faxe

Forældrene i Dalby glæder sig over, at der ikke er politisk enighed om Faxe Kommunens forslag om at flytte overbygningseleverne. Men de mener ikke, at kampen er slut.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er ikke sådan, at jeg læner mig tilbage og siger pyh, så vandt vi, slår Mia Nedergaard fra Dalby fast.

Hun har kæmpet imod Faxe Kommunes plan om at samle overbygningerne fra en række skoler i Faxe Kommune. Nu viser det sig, at der ikke er politisk opbakning bag kommunens forslag til en ny skolestruktur. Men for forældrene i Dalby, er det ikke ensbetydende med, at slaget er vundet.

- Det er glædeligt, at det virker som om, at de har taget vores argumenter til efterretning, men det er ikke slut endnu. De siger bare, at der ikke er opbakning bag de første forslag, men vi ved ikke, hvad de nu finder på, lyder det fra Mia Nedergaard.

Læs også: Politikere støtter ikke plan om at samle overbygning i Haslev og Faxe

Vil bevare hele skolen i byen

Mia Nedergaard har sammen med andre forældre og beboere i Dalby kæmpet for at bevare overbygningsklasserne i byen.

- Vi kæmper for at bevare hele skolen i lokalsamfundet, fordi vi mener, at skolen er omdrejningspunktet i byen, fortæller hun.

Hun oplyser, at de i byen vil fortsætte deres kamp, tirsdag den 1. december vil de demonstrere, og de starter en underskriftindsamling.

Læs også: Borgermøde mod flytning af elever

Kommunen vil se på sagen

Faxe Kommune har udarbejdet et forslag, hvor de vil samle eleverne fra 7. – 9. klasse på nogle faste overbygningsskoler på både Øst- og Midt-skolerne på henholdsvis Rolloskolen i Faxe og Sofiendalskolen i Haslev.

Spørgsmålet vil blive behandlet på et ekstraordinært møde i byrådet i Faxe Kommune mandag den 1. december.