Faxe-bryggeri hårdt ramt (Video)

Bryggerikoncernen Royal Unibrew i Faxe varsler fyringer efter at det i andet halvår af 2008 for alvor blev ramt af den globale afmatning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Royal Unibrew, der har hovedsæde i Faxe og består af 12 bryggerier og en læskedrikproducent. varsler omfattende fyringer efter at det kom ud af 2008 med et dundrende underskud.

Til trods for, at nettoomsætningen steg med otte procent til små 4,2 milliarder kroner, røg underskuddet ned på 453 millioner kroner mod et overskud i 2007 på 220 millioner.

Det dårlige resultat betyder at koncernen skal fyre 100 medarbejdere på koncernens danske bryggerier og et tilsvarende antal skal fyres i Polen.

TV2 ØST har besøgt bryggeriet. Se video herunder:
[video:flv:090226_unibrew.flv]

- Det er noget, som rammer bredt i den danske virksomhed. Det er alt, hvad jeg kan sige på nuværende tidspunkt, fortæller den administrerende direktøre i Royal Unibrew A/S, Henrik Brandt.

Medarbejderne skal findes blandt funktionærerne i administrationen.

Men først i næste uge vil Royal Unibrew sætte tal på, hvor mange det drejer sig om i Faxe. Her er halvdelen af de omkring 450 ansatte funktionærer.

Medarbejderne fik de triste nyheder ved et orienteringsmøde klokken 15 torsdag eftermiddag.

Fællestillidsmanden beskriver stemningen som trykket. Og det går ikke kun ud over medarbejderne på bryggeriet.

- Jeg synes, det er drøn-ærgerligt, fordi det går ud over nogle mennesker. Og så er det da også lidt ærgerigt image-mæssigt, fortæller Faxes borgmester, René Tuekær, der er valgt ind for Borgerlisten.