Færre muligheder for coronatest møder kritik

Der er de seneste måneder blevet længere mellem test-centrene, og de har kortere åbningstider. Det vækker nu kritik fra personale og borgere, der gerne vil testes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efteråret er på vej, og lige nu er smittetallet for corona i opadgående kurs. Derfor opfordrer myndighederne til, at vi fortsat lader os teste. 

Det kan dog være svært her i regionen. Den 10. oktober lukkede alle kviktestcentre, og lige nu er der blot 15 steder i regionen, hvor man kan blive testet. 

Og det møder nu kritik.

- Efter de har lukket ned for kvikcentrene, så synes jeg, vi bliver lidt presset både som forældre og for mig selv, fordi jeg nu skal planlægge mere, når jeg skal testes, siger Charlotte Støjholm fra Faxe Ladesplads, som var inde og blive testet fredag.

Kortere åbningstider

Der er ikke kun kommet færre teststeder, også åbningstiderne er blevet kortere. 

Her i regionen har flere af teststederne kun åbent et par dage om ugen, og ingen af teststederne har åbningstider før klokken 8 eller efter klokken 18.


Et af stederne, som har skåret ned på åbningstider, er i Faxe, hvor der nu kun er mulighed for at blive testet to gange om ugen. Og flere af dem, der fredag lagde vejen forbi testcenteret, synes ikke, det er godt nok.

- Jeg synes, det er lige i underkanten. Der er mange, der ikke har mulighed for at komme ned og blive testet tirsdag eller fredag, som det er i øjeblikket, siger Ivan Juhn Madsen fra Faxe Ladeplads.

- Jeg synes, det er for lidt, det må jeg indrømme. Der burde være åbent stort set hver dag, siger Eric Paulsen fra Faxe.

Der var forholdsvist roligt på testcenteret i Faxe fredag, men anderledes så det ud torsdag på testcenteret i Vordingborg, fortæller poder Sten Rasmussen, der havde vagt netop der.

- Der var folk hele tiden. De stod fra morgenstunden af i 30-40 meter lange køer, og det blev bare ved, siger han.

Regionen afviser kritikken

Hos Region Sjælland genkender man ikke kritikken. 

- Hvis det viser sig, at der er en efterspørgsel, der er større end den åbningstiderne kan imødekomme nu, så kommer vi til at se på det. Men indtil videre kan vi sagtens følge med, siger Anne Hjortshøj, enhedschef i Region Sjælland.

quote Det er en meget god ide, at få ekstra folk på, ellers bliver det total kaos

Sten Rasmussen, testpersonale, Region Sjælland


Regionen følger dog udviklingen og er klar til at gribe ind, hvis de finder det nødvendigt. Også selvom, der er meget praktik bag.

- Åbningstider kan justeres fra dag til dag, hvis der lige pludselig er et lokalt behov. Men at åbne nye teststeder, det kræver, at vi har en god dialog med kommunen, om hvor sådan et testcenter skal ligge og hensigtsmæssigt kan organiseres. Så det kræver lidt længere tid, siger Anne Hjortshøj. 

Sten Rasmussen håber i hvert fald, at bemandingen på sigt bliver opjusteret. 

- Det er en meget god ide at få ekstra folk på, ellers bliver det total kaos, siger han.