Elever overtager driften af Kvickly

Tirsdag blev Kvickly i Haslev styret af 20 handelsskoleelever fra Zealand Business College. Imens var personalet sendt på kursus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kvickly i Haslev blev tirsdag drevet af 20 elever fra HG fra ZBC i Haslev. Eleverne skulle omsætte teori fra undervisningen til praksis i butikken.

Derfor havde eleverne forskellige opgaver i hele Kvickly. Line Øst sørgede for, at hylderne blev fyldt op.

- Det er jo hårdt, men det er også spændende og sjovt. Man prøver noget nyt i stedet for at sidde oppe i skolen og skrive opgaver, siger Line Øst.

I slagterafdelingen hjælper Kasper Lorentsen til med, at der bliver ryddet op og fyldt op.

- Det er jo lidt for at give os et indblik i, hvordan det er at arbejde sådan ude i den virkelige verden. I stedet for at man bare får det at vide på en skolebænk. Det er lidt anderledes lige pludselig at komme ud og prøve det.

De ansatte i Kvickly var i dag sendt på kursus, så eleverne kunne prøve at styre de mange forskellige opgaver selv.

En del af eksamen

Det er ikke bare for at prøve, hvordan det er at arbejde i en butik. Driften af Kvickly er nemlig en del af elevernes eksamen.

- Vi skal jo op til eksamen i et projekt, vi har om de dage her. Hvor vi skal skrive om det. Så det er jo en karakter, der kommer til at stå på vores eksamensbevis, siger Stefanie Clausen, som er kassemedarbejder i dagens anledning.

Det er ikke kun eleverne, som får noget ud af at overtage Kvickly for et par dage, det gør Kvickly også.

- Vi har eksempler på elever, som kan være relativt stille på skolen, men som her blomstrer fuldstændig op og får løst en masse opgaver. Kvickly kan få det ud af det, at de kan se på eleverne. Og om der er nogle potentielle emner til praktikstillinger, siger Morten Emborg, som er uddannelsesdirektør hos ZBC i Haslev.

Særlig betydning

For én af eleverne betyder dagene i Kvickly mere end en eksamen.

- Jeg håber jo på at kunne få en elevplads ud af det. Nu kommer man ind, man kender det indre af Kvickly, lære chefen og souchefen at kende. Og man kan måske snige sig ind på den måde i stedet for at komme med en kedelig ansøgning, siger Michelle Christensen, som i dag stod i kiosken i Kvickly.

Det var ikke alle kunderne, der opdagede, at der var nye yngre ansatte i Kvickly. Men dem der gjorde, var positive over de unges engagement.

- Der er lidt mere smil på de unge mennesker, end der er på det sædvanlige personale. Så det er helt fint, siger Monica Arnø.

- Jeg talte ikke så meget med dem, andet end jeg lod mærke til, at de var alle vegne. De myldrede rundt over det hele, siger Bent Sørensen.

Onsdag skal eleverne også styre driften af Kvickly.