Efter groft hærværk: Borgere samler ind til ny kebab-vogn

Efter groft hærværk i Torvets Kebab i Haslev står borgerne nu sammen og samler ind til ejeren, som ikke havde forsikret sin forretning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Indbyggerne i Haslev vil bare ikke undvære deres kebab og en eksplosion i byens kebab-vogn har nu affødt en storstilet indsamling til en ny vogn, blandt andet på Facebook.  

Torvets Kebab blev ellers fuldstændig raseret ved en kraftig eksplosion natten til 1. juledag og der er endnu ingen, der ved, hvem der står bag det grove hærværk. Til gengæld støtter borgerne deres lokale kebab-mand, Necato Koc, som nu står i en noget svær situation og har mistet sit levebrød. Han er nemlig ikke forsikret og en ny vogn kommer til at koste omkring 150.000 kroner.

-  I 11 år har jeg arbejdet her og der er aldrig sket noget, så det tænkte jeg ikke på. Men det skal man altid.

67-årige Necato Koc kunne ellers godt gå på pension, men det er han ifølge ham selv slet ikke klar til.

-  Jeg elsker mit arbejde og jeg vil gerne yde noget til samfundet, så længe, jeg kan.

Det lader da også til, at indbyggerne i Haslev krydser fingre for, at Necato Koc får sin forretning på benene igen. Kort tid efter hærværket tilbød ejeren af byens Sportigan 1.000 kroner i dusør til det tip, der kan være med til at få opklaret sagen og i dag lagde en anonym donor så yderligere 1.000 kroner i den bunke.

Nu er det dog blevet besluttet, at dusøren i stedet skal blive til en indsamling til en ny kebab-vogn.

-  En ting er, at man ødelægger andre folks ting. Men han har jo helt mistet sit levebrød. Det kan jeg slet ikke have, siger Jens Larsen, der er indehaver af Sportigan.

Du kan læse mere om indsamlingen her