Dødelig hundevirus spreder sig

Dårligt nyt for de firbenede. En dødelig virus blandt hunde spreder sig nemlig lige nu her i regionen. De seneste 10 dage er tre smittede hunde blevet behandlet på Faxe Dyrehospital for den såkaldte parvovirus. To af hundene døde af sygdommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pablo var i dag ved dyrelægen for at blive vaccineret for den dødelige parvovirus. Det er bare én dag efter, at den sidste hund døde af sygdommen på Faxe Dyrehospital.

- Jeg har været hos min veninde, og hendes hund var smittet med parvovirussen og var meget syg. Dagen efter fik jeg at vide, at det var den sygdom, siger Pablos ejer Jeanne Hansen fra Faxe Ladeplads.

En vaccination kan sikre hunde mod sygdommen. I går blev en hund aflivet, fordi den var smittet med sygdommen i en sådan grad, at den ikke kunne reddes. Og det er bare én af tre hunde, der i de sidste 10 dage er blevet behandlet for virussen på Faxe Dyrehospital.

- Det har været hunde, som ikke var vaccineret, et par hvalpe og en voksenhund. Det er usædvanligt og gør, at man skal være på vagt, siger Lars Christoffersen, der er dyrelæge på Faxe Dyrehospital.

Når hunden er smittet med virussen, er der en stor risiko for, at den dør.

- Hunden bløder ud i tarmene og taber væske ud i tarmen. Det den optager kører bare lige igennem systemet, så hunden dehydrerer lynhurtigt og mister en masse blod og ender med at dø, hvis ikke man gør noget, siger Lars Christoffersen.

<p>Dårligt nyt for de firbenede. En dødelig virus blandt hunde spreder sig nemlig lige nu her i regionen.

Hvis din hund ikke er vaccineret, skal du holde øje med følgende symptomer:

  • Opkast
  • Blodig afføring
  • Dehydrering
  • Smerter i maven