Dennis er blind og Brøndbyfan: - Jeg bruger ørerne til at opleve det, som andre kan se

Et synshandicap behøver ikke at stå i vejen for store oplevelser. Det ved Dennis Madsere fra Haslev en hel del om.

Kan man være blind og alligevel nyde en fodboldkamp på et stadion?

Svaret er JA, hvis man spørger Dennis Madsere fra Haslev.

Han er stor fan af fodboldklubben Brøndby IF, og så har han det, man kalder kikkertsyn, og det betyder, at han næsten er blind. Men det gør ikke kærligheden til fodbolden mindre.

quote Jeg bruger primært bare ørerne.

Dennis Madsere

- Det er simpelthen en af mine store hobbyer. Brøndby IF betyder rigtig meget for mig. Det er sådan set holdet, siger Dennis Madsere til TV2 ØST.

Og holdet følger han I tykt og tyndt - også i dag, hvor han er taget på Brøndby Stadion med en ledsager for at se kampen mod Viborg. Den sidste kamp inden Superligaens vinterpause.

Dennis Madsere tog til Brøndby Stadion for at se sæsonens sidste kamp inden vinterpausen.
Dennis Madsere tog til Brøndby Stadion for at se sæsonens sidste kamp inden vinterpausen. Foto: Martin Stilling - TV2 ØST

Men hvordan kan man følge med i en fodboldkamp, når man ikke kan se, hvad der sker på banen?

- Jeg oplever kampen, fordi jeg har en ledsager med, som kan fortælle mig, hvad der sker. Jeg bruger primært bare ørerne til at lytte med og opleve det, som andre folk bruger øjnene til at opleve, fortæller Dennis Madsere.

En ledsager holder Dennis ajour

Dennis Madsere har ikke altid været blind. Øjensygdommen har nedsat hans funktion gradvist gennem årene, men han husker fodboldspillet fra sin barndom, og han kan derfor visualisere spillet.

- Ledsageren fortæller, og så har jeg billeder i hovedet af en grøn græsplæne, hvide optrukne streger, cirkler forskellige steder på banen og 22 mand, der slås rundt om en skide bold, siger Dennis Madsere om hans oplevelser under en fodboldkamp.

quote Ledsageren fortæller, og så har jeg billeder i hovedet af en grøn græsplæne.

Dennis Madsere

Dennis Madsere har sæsonkort til Brøndby Stadions stemningstribune, og det har han haft i årevis.

Når han tager på stadion er det altid med en ledsager - tit og ofte Andreas Frederiksen.

- Jeg tror, det er ottende år, vi kører på nu. En gang om måneden mødes vi og laver alt muligt. Ofte tager vi ind og ser Brøndby, når de spiller på hjemmebane. Det er super hyggeligt, og det er ikke så meget et arbejde for mig, men et venskab, siger Andreas Frederiksen.

Selvom Brøndby IF ligger tredjesidst i Superligaen, så er Dennis Madsere en trofast fan.
Selvom Brøndby IF ligger tredjesidst i Superligaen, så er Dennis Madsere en trofast fan. Foto: Martin Stilling - TV2 ØST

Andreas Frederiksen er selv meget fodboldinteresseret - og når han er med som ledsager, er det nærmest som at være sportskommentator.

- Det er lidt specielt. Nogle gange kan jeg godt se kampen og så glemme at fortælle Dennis, hvad det er der egentlig foregår, men så er han god til at spørge ind til, hvad der sker på banen, så det løser vi. Han prikker til mig nogle gange, hvis der ikke sker noget, siger han.

Dennis giver den gas med sange og kampråb

Man behøver ikke at have velfungerende øjne for at opleve den følelse, som et stadion kan give, ifølge Dennis Madsere.

- Jeg tager på stadion for at opleve stemningen lydmæssigt, og fordi det bare er en stor del af mit liv. Der er råb og skrig fra folk omkring en og fra begge langsider. Jeg lytter efter, hvad der bliver sunget, fordi jeg gerne vil være en del af det her community, fortæller han.

Dennis Madsere nyder stemningen på stadion, og han holder af at synge med på de mange sange og kampråb.
Dennis Madsere nyder stemningen på stadion, og han holder af at synge med på de mange sange og kampråb. Foto: Martin Stilling - TV2 ØST

Men nu går Brøndby og Superligaen på vinterpause, så der går nogle måneder, inden Dennis Madsere igen kan komme ind på stadion og heppe på sit yndlingshold.

Når sæsonen starter op igen til foråret, er han dog tilbage på lægterne.