Brian Hansen tager naturbilleder med hjælp fra dimser og stumper

De færreste fotografer bruger gamle støvsugerrør, julepynt og alt muligt andet i samme stil, når de tager billeder. Men det gør Brian "Dimse" Hansen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når fotograf Brian "Dimse" Hansen fra Haslev går afsted for at tage billeder, er det med en barnevogn, der er godt pakket med fotoudstyr. Men det er langt fra almindeligt udstyr.

For ham er det lidt usædvanlige et helt bevist valg. I barnevognen finder man blandt andet boblekuverter, glitrende stof, julepynt, glastallerkner og lyskæder - en helt masse dimser.

Det er alt sammen en del af processen mod et flot billede, der ikke skal gøres noget ved, når det først er taget.

- Hvis vi alle sammen er ens, så bliver billederne også ens. Jeg ligner ikke de andre, og det vil jeg helst ikke. Jeg Photoshopper ikke. Det kan jeg ikke finde ud af, men jeg kan finde ud af at tage et billede, siger Brian "Dimse" Hansen.

Gode Billeder Uden Photo1
Foto: Privatfoto - Brian Hansen

I stedet for at redigere lys og andre effekter ind i billederne sørger Brian "Dimse" Hansen for, at det allerede er på billederne fra begyndelsen, og det er det, alle dimserne er til. 

Hver del bliver nøje placeret for at give den helt rigtige effekt, farve eller udtryk i billederne. Og selvom metoden lyder skør, så taler billederne for sig selv:

Gode billeder uden Photoshop
Foto: Privatfoto - Brian Hansen

Men faktisk ligger der mere bag Brian "Dimse" Hansens mellemnavn, for alle de medbragte ting er ikke de eneste usædvanlige dimser, han bruger, når han fotograferer. Optikkerne på kameraet er nemlig gamle ødelagte optikker fyldt med fejl.

Hvert optik bliver delt i stumper og stykker og sat sammen med eksempelvis tape også for at gøre billederne til noget helt særligt, og det gør ikke spor, at de er lidt ødelagte og skævt sat sammen. Det kan faktisk være med til at sørge for, at det endelige produkt bliver bedre.

- Jeg prøver specifikt på at få fejl med i, siger han og fortsætter:

- Det bliver en illusion af lys og kontraster, farver og afstand. Det er bare lidt gaffertape og tro på det. Det giver nogle skæve vinkler og billeder. Det er det, jeg synes er sjovt, for det giver en fantastisk baggrund.

Gode billeder uden Photoshop air 21092521
Foto: Privatfoto - Brian Hansen

Kreativiteten med dimser og dutter vil ingen ende tage, og fotografen fra Haslev har bestemt heller ingen planer om, at det skal have en ende.

Idéerne skal helst blive vildere.

- Jeg prøver på at søge grænser - og hvad er grænsen? - jeg ved det ikke. Jeg søger stadig grænser. Jeg vil gerne op på next level og forfine min kunst og se, hvad kan jeg drive det til, og hvor langt kan jeg komme med ganske almindelige billige ting, siger han.


Nyhedsoverblik