Børnehavebørn og stenmonstre indtager dagcenter i Faxe

Nyt initiativ fra museum. Kreativiteten bliver udfordret når børn og ældre laver stenmonstre sammen af sten, der er fundet på stranden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er plads til, at både børn og barnlige sjæle rigtig kan folde kreativiteten ud på Dagcenter Æblehaven i Faxe.

Dagcentret har fået besøg af byens to børnehaver, Børnehaven Kridthuset og Børnehuset Heimdal. I fire dage skal de lave monstre af sten sammen. Og det er til stor glæde for både små og store.

- Jeg elsker unger, så er det lige meget, hvem det er. Jeg synes, de er pragtfulde, siger Ellen Jensen, bruger af Dagcenter Æblehaven.

quote Jeg kan rigtig godt lide at male, fordi det er nogle flotte farver

Mathilde Holck, Børnehaven Kridthuset

Og Mathilde Holck på fem år, der går i Børnehaven Kridthuset, er bestemt tilfreds med dagen.

- Jeg kan rigtig godt lide at male, fordi det er nogle flotte farver, fortæller hun.

To generationer sammen

Alle stenene, der bliver omdannet til farvestrålende monstre er fundet på stranden. Det er Geomuseum Faxe og Kulturland, der har sat de to generationer sammen.

- Vi prøver at komme ud til nogle borgere, der har svært ved at komme ud over dørtrinnet. Og det gør vi ved at tage nogle midler i brug, som vi har på vores museum. For hvis de ikke kommer ind til museet, må vi komme ud til dem, hvor de er, siger Bo Rasmussen, geolog på Geomuseum Faxe.

Bevæbnet med tuscher, limpistoler, plastikøjne og fjer, bliver de grå sten forvandlet til farvestrålende monstre og fabeldyr.

quote Sten de har en varme på en eller anden måde

Eli Holm, Bruger, Dagcenter Æblehaven i Faxe

Men for nogle er det slet ikke nødvendigt at gøre noget ved de grå sten for at finde skønheden i dem.

- Sten de har en varme på en eller anden måde. Og så bliver de meget smukke, når de er våde. Så jeg elsker sten, siger Ellen Jensen, bruger af Dagcenter Æblehaven.