Bomberydder åbnede mystisk brev

En bomberydder åbnede det mystiske brev, som siden torsdag morgen holdt postcenteret i Haslev afspærret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det mystiske brev, som torsdag morgen fik personalet på postcenteret i Haslev til at tilkalde politiet, blev åbnet af tilkaldte bomberyddere.

Postpersonalet blev lorent ved brevet, fordi det lugtede råddent, ligesom der var andre ting, der fik det til at virke mistænkeligt. I første omgang tilkaldte politiet kemieksperter, men de bad om hjælp fra Hærens bomberydningstjeneste (EOD), idet de ikke kunne afklare, om brevet indeholdt noget farligt.

Indeholdt grus

En bomberydder lyste brevet igennem 2 gange, inden det blev åbnet. Herefter valgte bomberydderen at åbne det i en pose af sikkerhedsmæssige hensyn, men det viser sig nu, at indholdet er ufarligt.

- Brevet indeholdt noget groft grus, som bruges til fundamenter i huse. Brevet indeholdt 200-300 gram, siger Mads Nielsen, indsatsleder fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

Skal forsøge at finde afsender

Der var hverken porto eller afsender på brevet. Politiet vil ikke oplyse, hvem modtageren er. Ifølge vagtchef Søren Østervig skal politiet nu se på, hvem afsenderen af brevet er. Efterforskning skal herefter vise, om episoden får et efterspil for vedkommende.

- Det ved vi ikke noget om endnu, men yderste konsekvens kan blive et erstatningskrav for det beredskab, der har været sat i gang i dag, siger han.