Boligfesten er udskudt

Nogle steder i landet er der så småt kommet gang i boligsalget igen, men vores region halter bagefter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2. pinsedag er store åbent-hus-dag for ejendomsmæglerne. Det er efterhånden en tradition, at forsøge at få nogle huse solgt i pinsen, men i vores region er der endnu ikke kommet gang i boligmarkedet, selvom der meldes om fremgang særligt i København og omegn. I Faxe, Sorø og Stevns kommuner står det værst til. Her har boligpriserne fortsat deres styrtdyk med 10 til 13 procent bare siden maj sidste år.

- Årsagen er, at det er blevet billigere at få et hus i for eksempel Køge og Solrød kommuner, og det er derfor folk fra hovedstaden vælger at flytte dertil i stedet for at satse på et hus her, forklarer ejendomsmægler Christoffer Friman fra Danbolig i Faxe, som i dag havde to rundvisninger og to åbent-hus-arrangementer.

Flere ejendomsmæglere i Faxe havde slet ingen rundvisninger i dag. Christoffer Friman fik da heller ikke solgt noget, da vi mødte ham til åbent hus i Faxe Ladeplads i formiddags.

- Nej, der er ingen, der har skrevet under, kun tæt på. Men jeg tror på, at markedet snart vil vende til det bedre, lød det fra ejendomsmægleren, der fik tidligere fri i dag, end han gjorde i pinsen for blot et par år siden.