Banderåd oprettes i Haslev

Rockergruppen MC Cobra, som har tilknytning til Bandidos, har oprettet en afdeling i Haslev. Det får nu Faxe Kommune til at oprette et banderåd, som blandt andet skal fokusere på, at unge ikke bliver tilknyttet miljøet omkring gruppen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Der er behov for en målrettet og proaktiv indsats, for at undgå at unge i området bliver tiltrukket af rockergruppens miljø.

Sådan skriver Suzanne Wittrock fra Faxe Kommune i en pressemeddelelse.

Tirsdag mødtes SSP styregruppen i Faxe Kommune på et ekstraordinært møde. Her blev det besluttet, at oprette et såkaldt banderåd som svar på, at rockergruppen MC Cobra har oprettet et chapter i Haslev.

Det bliver blandt andet banderådets opgave at overvåge aktiviteterne omkring rockerklubben, og forhindre at unge i området bliver tiltrukket af de flotte motorcykler og rygmærkerne.

Derudover skal banderådet koordinere indsatsen mellem Faxe Kommune, politiet og de frivillige organisationer, som har tilbud til unge i kommunen.

- Vi ved af erfaring, at miljøet omkring rockergrupperne kan virke tiltrækkende på visse grupper af unge. Der er derfor god grund til at sætte aktivt ind nu, hvor vi har udsigt til at en rockergruppe med tilknytning til Bandidos slår sig ned i Haslev. Vi skal fortælle de unge om det farlige miljø, og vi skal sikre, at vi altid har nogle gode alternative tilbud til de unge, så de ikke bliver fascineret af rockermiljøet, siger Ivan Lilleng, som er formand for SSP-styregruppen.