Affald flyder i Faxe

Store mængder af husholdningsaffald er smidt på en grund i Faxe, og det generer naboer i området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På en privat grund i Faxe er der efterladt en bunke af husholdningsaffald. Camilla Hansen bor i nærheden og er træt af synet, der møder hende, når hun skal på arbejde.

- Jeg synes, det er noget forbandet svineri, og det er ulækkert, for der er blandt andet både engangssprøjter, brugte bleer og æggebakker, siger hun.

Synd for naturen

Ifølge Camilla Hansen har skraldet ligget på grunden i over en måned. Hun ved ikke, hvem synderen er, men håber alligevel, at vedkommende på et tidspunkt bliver afsløret.

- Jeg forstår ikke, at man kan få sig selv til det. Det er synd for naturen og for rådyrene, der går rundt. Så jeg satser virkelig på, man finder ud af, hvem der har gjort det, og at de så får en bøde, siger hun.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at borgere skiller sig ulovligt af med affald her i landsdelen. På en parkeringsplads i Rørvig, nord for Nykøbing Sjælland, har dumpning af affald været et problem siden nytår.

Nu arbejder Odsherred Kommune på at klarlægge, hvem der står bag.

- Hvis vi ser, der ligger affald, så kan vi finde på at kigge i det for at undersøge, om der tilfældigvis skulle være nogle navne, så vi kan opspore, hvem det er, siger Kirsten Agerholm Gyalokay, der er centerchef for Natur, Miljø og Teknik i Odsherred Kommune.