Advokatdrab var nøje planlagt af Haslev-morfar

Den 67-årige mand, som tirsdag dræbte en advokat og skød sin tidligere svigersøn, kommer fra Haslev. Her havde han planlagt gerningen forinden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var ikke tilfældigt, da en 67-årig mand i tirsdags dukkede op i fogedretten i København og dræbte en 57-årig advokat og sårede sin tidligere svigersøn med skud. Manden, der kommer fra Haslev, havde nøje planlagt episoden, skriver B.T.

Den 67-årige er morfar til den 3-årige dreng, som sagen handlede om. Hans datter og eks-svigersøn havde gang i en sag om samvær med barnet, og den 67-årige havde hele vejen igennem fulgt sagen tæt og spillet en aktiv rolle, som ifølge et vidne har gjort, at han flere gange er blevet bedt om at tie stille.

Ville have begået selvmord

Ved tirsdagens retsmøde havde han medbragt et oversavet jagtgevær. Efter at have gjort nar af advokatens bemærkninger, bliver han irettesat, og det gør ham tilsyneladende så vred, at han affyrer skud mod både advokat og eks-svigersøn. Advokaten dør på stedet, mens den 31-årige far til barnet ser ud til at overleve.

I grundlovsforhøret onsdag kom det frem, at den 67-årige hjemmefra havde savet jagtgeværet over og skrevet et afskedsbrev, idet han også ville have skudt sig selv. Men han havde ikke patroner nok med. Han har fortalt, at hverken hans kone eller datter kendte til hans planer om skudepisoden.