91-årig udsat for tricktyveri - tyv udgav sig for at være fra hjemmeplejen

En ældre borger i Faxe Kommune er blevet udsat for tyve, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen. Nu advarer kommunen mod tricktyverier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ældre herre på 91 år fra Haslev fik fredag aften besøg af et par tricktyve, der slap af sted med et værdiskab fuld af kontanter.

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi lykkedes det tyvene at få adgang til den 91-åriges bolig ved, at den ene af tyvene, en kvinde, udgav sig for at være fra kommunen. Kvinden havde medbragt småkager og præsenterede sig som Faxe Kommunes nye kontaktperson fra hjemmeplejen, og mens hun talte med den 91-årige i køkkenet, sneg makkeren sig ind i lejligheden og stjal værdiskabet med kontanter.

Den 91-årige kunne kun give et begrænset signalement af kvinden, der beskrives som mørkhåret, cirka 160 centimeter høj og omkring de 30 år. Kvinden talte flydende dansk.

Faxe kommune deler advarsel på Facebook

Episoden har efterfølgende fået Faxe Kommune til på Facebook at advare sine borgere om tricktyve, der udgiver sig for at være fra hjemmeplejen.

I Facebook-opslaget giver kommunen nogle gode råd til, hvordan man kan spotte tricktyve, der udnytter dem, der er vant til at få besøg af hjemmeplejen.

Faxe Kommune skriver, at kommunens hjemmeplejere altid bærer en lyseblå kittel med ”Faxe Kommune” skrevet på brystlommen. For at være sikker på, at hjemmeplejeren rent faktisk er den, som personen udgiver sig for, skal man altid bede om at se ID-kort – og hvis personen ikke har ID-kort på sig, skal man ikke lukke personen ind.

Derudover giver kommunen en række generelle råd, som man kan følge, for at undgå at blive udsat for tricktyveri. Faxe Kommune opfordrer til, at man deler informationen med ens ældre pårørende eller nabo.

På baggrund af den kedelige episode advarer Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi også om at lukke fremmede ind i hjemmet, medmindre de har identificeret sig med ID-kort, og at man i forvejen har en aftale med dem. Derudover opfordrer politiet til altid at holde adgangsdøre låst, så uvedkommende ikke ubemærket kan snige sig ind.

Gode råd til at undgå tricktyveri