17-årig dømt for fugledrab, indbrud og hærværk

10 måneders betinget fængsel blev det til for en 17-årig ung mand fra Faxe, som han er blevet idømt for en række kriminelle forhold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dommeren forklarede beslutningen med den betingede dom således:

- Du føler måske, at du er sluppet heldigt og billigt. Vi regner med at se dig igen, og så får du altså 10 måneders ubetinget fængsel overni. Nu er det op til dig at bevise, at vi tager fejl, sagde han ifølge Sjællandske til den 17-årige i retten i Næstved i går.

På en januardag i 2013 formåede den unge mand på en enkelt aften at bryde ind på Spjellerup Skole og stjæle madvarer, hvorefter han stjal fire vodkaflasker fra en uaflåst bil og fortsatte til dagtilbuddet Søndergaard i St. Torøje, hvor han begik hærværk. Heriblandt slog han syv fugle ihjel. Da en mand fra Næstved, hørte om episoden, donerede han syv fugle til de udviklingshæmmede. Se indslaget her.

Ifølge Sjællandske erklærede den 17-årige sig skyldig og forklarede sin adfærd således i retten:

- Der er ikke en skid at lave på landet, og jeg havde drukket øl og røget hash. Jeg gik derind, for det var pissekoldt, og det regnede. Jeg brændte helt af, gik helt amok og smadrede det hele, fortalte den unge mand.

Fugledrabene forklarede han med, at han ikke orkede at høre på fuglene.

Udover de ovennævnte forhold så blev den unge mand også dømt for et røveri i Aldi i Faxe, hærværk i et forsamlingshus og for at have stjålet biler og et jagtgevær.