1200 halmballer står i flammer

Politi og brandvæsen er torsdag aften rykket massivt ud til en brand ved Faxe, hvor en større mængde halmballer er i brand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.
Opdatering:
Clock18. nov 2022, kl. 06:07
Fredag morgen brænder halmballestakken fortsat. Artiklen er opdateret med kommentarer fra indsatsleder Klaus Simonsen.

Et stort lager med 1200 halmballer meldes sent torsdag eftermiddag i brand syd for Faxe.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

- Der er umiddelbart ikke meldinger om personer i fare, men brandvæsenet holder løbende øje med det. Men ifølge de første meldinger er der tale om en større brand, siger vagtchef Heidi Grandt Andresen.

Har fokus på de nærliggende huse

Indsatslederen fra Midt- og Sydsjællands Brand & Redning oplyser klokken seks fredag morgen til TV2 ØST, at der fortsat er godt gang i branden i halmballerne, og at det kan tage lang tid, før de brænder ud.

- Vi har personale, der holder brandvagt dernede. Vi koncentrerer os ikke om selve stakken, for den ligger ikke til fare for noget. Den kraftige vind gør, at vi i stedet koncentrerer os om huse og ejendomme i nærheden – især de stråtækte ejendomme. Vi holder øje med, at de ikke bliver antændt af eventuelle store gløder, der kan fare rundt i luften, siger indsatsleder Klaus Simonsen.

Indsatslederen fortæller, at en brand i en halmballestak typisk kan være flere dage om at brænde ud. Klaus Simonsen forventer dog, at det går hurtigere denne gang, fordi blæsten holder godt gang i flammerne.

- Jeg skal derud her til morgen, hvor vi skal se situationen an. Vi skal vurdere, om vi skal forlænge brandvagten, så vi er sikre på, at der ikke sker noget. Det afhænger af, hvor meget det blæser i området, siger Klaus Simonsen.

Meldingen om branden indløb klokken 17.06 torsdag aften. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nyhedsoverblik