Serie
En god start

En god start - bevægelse og vildt hakkebøfVildt hakkebøffer med nem waldorfsalat og cremede svampe

(4 pers.)
Vildt hakkebøffer
800 g. hakket vildtkød
2 spsk. kapers
2 tsk. hakket timian (tørret kan bruges)
1 tsk. salt
2 knivspids peber

Ingredienserne masseres godt ind i kødet så farsen bliver fast. Herefter formes 4 hakkebøffer med en højde på ca. 2 centimeter. Steg bøfferne på en pande med olie ved høj varme i 1 minut på hver side. Skru herefter ned til jævn varme og steg bøfferne ca. 2-3 minutter på hver side, eller til de er faste i konsistensen.

Nem waldorfsalat
1 dl mayonnaise
1 dl creme fraiche 38%
1 tsk. Dijon sennep
Salt og peber
1 æble i små tern
2 stilke bladselleri i tynde skiver
200 g halve vindruer uden kerner
30 g grofthakkede valnøddekerner

Mayonnaise, creme fraiche og Dijon sennep røres sammen og smages til med salt og peber. Tilsæt de øvrige ingredienser og vend sammen.

Cremede svampe
200 g svampe (eksempelvis, hvide og brune champignon, østershatte eller lign.)
2 dl fløde
3 spsk. hakket persille
Salt og peber

Skyl svampene og skær dem i kvarte. Steg dem af ved høj varme på en pande med lidt smør/olie i et par minutter. Herefter tilsættes fløden og varmen skrues ned. Når fløden har fået en tyk cremet konsistens, smages der til med salt og peber og den skyllede hakkede persille tilsættes. Hvid der er mulighed for det, så varm cremen op på panden, hvor bøfferne var stegt for at udnytte smagen fra det stegte kød.

Opskrifterne er fra UCSJ i Sorø.
17/4/2017

Så er det tid til morgengymnastik og nemme retter du selv kan lave derhjemme. Katja Kafling guider os til at komme godt i gang i En god start. Programmerne er produceret i 2017.