En god start - bevægelse og syvkålssuppe
Syvkålssuppe med stegt medisterpølse
Yderst velsmagende og meget sund suppe som sagtens kan spises uden kød, men med pandestegt brød i stedet
4 personer
300 gram frisk grønkål
300 gram hvidkål
200 gram rosenkål
200 gram spinat (frisk er bedst)
100 gram frisk kørvel
200 gram ramsløg
200 gram mælkebøtteblade eller brændenælder
3 spsk. olie
Evt. 200 gram medister
2 stk. grøntsags bouillon terning
1,5 liter vand
Sukker
Salt
Peber
Sådan gør du:
Vask, skyl og skær alt det grønne.
Varm olie i en gryde og svits alle de finthakkede kåltyper i den varme olien, hæld vandet i gryden og tilsæt bouillon terningerne og lad suppen simre i 20 minutter under låg.
Til slut smages til med sukker, salt og hvid peber.
Kan serveres med stegt medister.
Man kan også erstatte nogle af kåltyperne med gulerødder, porre eller kartofler, hvis det er uden for kålsæsonen.
Husk at du kan finde brændenælder, ramsløg og mælkebøtteblade i naturen.
Velbekomme.
Opskriften er fra uddannelsesinstitutionen ZBC i Vordingborg
12/4/2017