¨

Serie En god start

28:21

Dette afsnit

En god start - bevægelse og Mænds Mødesteder

16/05/2017

En god start byder først på lidt let bevægelse og tager så til Odsherred og hilser på i Mænds Mødesteder. Her har kvinder ingen adgang og det giver mændene et særligt samvær. I køkkenet bliver der lave andesteg.Andebryst med rødbede-tatar med rygeostcreme
(4 Pers.)
Andebryst
2 andebryster
Salt og peber

Fjern senen bag på andebrystet og rids skindsiden i små firkanter. Placer brystet på skindsiden nedad på en kold pande og skru helt op. Efter 2-3 minutter, når skindsiden er blevet brun, vendes brystet og brunes i 1-2 minutter på den anden side. Brystet lægges på en bakke og krydres med salt og peber og steges færdig i ovnen, ved 175 grader, i ca. 14 minutter. Lad herefter brystet hvile i 10-15 minutter og skær tynde skiver let på skrå.

Rødbede-tatar med rygeostcreme

500 g rødbeder
2 spsk. kirsebæreddike
1 æble
1 lille rødløg
1 bundt kørvel
2 spsk. frisk revet peberrod
1½ spsk dijonsennep
1 spsk. olivenolie
2 spsk rørsukker
Salt og peber
200 g rygeost, 5 %
Lidt mælk eller piskefløde

Skræl 100 g rødbede og skær den i helt fine tern. Hæld kirsebæreddike over og krydr med lidt salt. Skræl de øvrige rødbeder, pak dem i alufolie og bag dem afhængig af størrelse 4-5 kvarter i en 200° varm ovn, til de er al dente.
Skær æblet fri for kernehuset. Hak eller skær rødbeder, æbler og løg i små tern. Hak kørvel, men gem lidt til pynt. Bland det hele sammen, rør kørvel og peberrod i og smag til med sennep, eddike, sukker, salt og peber. Den skal være både syrlig, sød og en smule stærk fra peberrod, peber og sennep.
Rør rygeosten cremet med mælk eller piskefløde – afhængig af hvor energitæt man ønsker retten. Krydr med salt og peber.
Server rødbede-tataren med rygeostcremen og pynt med kørvelkviste.
Opskriften er fra UCSJ i Sorø

Så er det tid til morgengymnastik og nemme retter du selv kan lave derhjemme. Katja Kafling guider os til at komme godt i gang i En god start. Programmerne er produceret i 2017.

Afsnit

Alle serier A - Å