En god start - bevægelse og krolf i al slags vejr
Lakserillette
Til 4 personer
400 g varmrøget laks
100 g blødt smør
1 dl creme fraiche 38%
1 spsk citronsaft
1 lille spsk. Dijonsennep (smag gerne til med sennep, så den får den ønskede skarphed)
1 bakke karse
1 bundt hakket purløg
1 finthakket lille rødløg
Det bløde smør arbejdes godt ud i den røgede laks med en gaffel, så der ikke er klumper af smør. Herefter røres creme fraiche i med citron og sennep. Til sidst blandes de øvrige ingredienser i og der smages til.
Rilletten kommes i en form og sættes på køl i minimum 30 minutter, hvorefter den kan skæres i passende skiver. Den kan også spises direkte efter den er lavet som en lækker laksecreme.
Anret eventuel med hjertesalat, smørristet rugbrød og halverede cherrytomater.
Opskriften er fra UCSJ i Sorø
10/5/2017