¨

Kirkehøjens limousine

09:03

Æblebraiseret kalveskank med syltede bønner og æblechutney

10 personer

2 ltr     Kalvebouillon, Gourmet 1 stk    hvidløg1½ ltr    æblemost3,9 kg    kalveskank 500 g     selleri500 g    gulerod½ ltr     fløde

Æblechutney:0,8 kg     æbler150 g    hyben1 skærm    krondild1 dl    æblecidereddike100 g    sukker2 stk    chili

Syltede bønner:500g     hvide bønner1 tsk    Santa Maria Timian40 g    Kalvebouillon, pasta½ ltr    vand250 g    smør3 fed     hvidløg    salt og peber

Fremgangsmåde:Bouillon, hvidløg og æblemost koges op. Skanken lægges i en dyb gastrobakke og overhældes med bouillonen. Skanken braiseres i ovnen ved 85°C i 12 timer. Braiserlagen koges op samme med tern af selleri og gulerod. Grønsagerne tages op, når de er møre.  Herefter reduceres det til 5 dl og tilsættes fløde. Saucen serveres sammen med skiver af skanken og grønsagerne.

Æblerne skrælles og skæres i tern. Æblerne koges op med de øvrige ingredienser. Chutneyen skal være sur/sød/stærk/salt og bitter.

Bønnerne udblødes i koldt vand i 12 timer. Bønnerne koges møre med de resterende ingredienser og smages til med salt og peber.

Tips: Kødet kan også skæres i tern og vendes med den reducerede kogelage og grønsagerne og presses i en terrinform til et lækkert stykke pålæg eller til en forret med bønner og chutney.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App