35-årig pædofil-tiltalt mand er tidligere straffet

En 35-årig mand fra Nykøbing Falster sidder for retten, tiltalt for voldtægt og blufærdighedskrænkelse mod flere børn. Det viser sig ikke at være første gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 35-årig mand fra Nykøbing Falster sidder lige nu på anklagebænken i en opsigtsvækkende sag, der er for retten tirsdag. 

Den tiltalte er tiltalt for i alt 47 forhold, der involverer voldtægt, blufærdighedskrænkelse, filmning heraf og deling af det. Mandag erkendte han sig skyldig i langt de fleste forhold - i dag fortsætter retssagen så, hvor anklagerens påstande bliver gennemgået. 

Bilag og billeder af sexlejetøj blandt andet bliver vist frem i retssalen torsdag formiddag - og det er ifølge TV ØSTs reporter tilstede i retssalen tydeligt at se forfærdelsen hos især én af domsmændene. 

Her følger reporter Alexander Bruns beretning fra retten: 

Mens gennemgangen af beviserne foretages, sidder den tiltalte roligt med foldede hænder. Han er udtryksløs i ansigtet og fortrækker ikke en mine, når anklageren læser op af detaljerne om hans overgreb på børnene.

Herefter begynder anklageren at liste tidligere forhold op, som den 35-årige som ganske ung er blevet dømt for. Flere domme, som viser sig at være for blufærdighedskrænkelse.

Har været idømt behandling før

Tidligere har den 35-årige mand fra Nykøbing Falster været dømt for blufærdighedskrænkelse fire gange.

Før de 18 år blev den tiltalte  dømt for blufærdighedskrænkelse og igen som 18-årig blev han idømt en straf for samme forbrydelse. Her blev han blandt andet dømt til psykologbehandling.

Det hjalp tilsyneladende ikke meget. Senere, i en alder af 29 år, bliver tiltalte endnu en gang dømt for blufærdighedskrænkelse.

Denne gang bliver han idømt en ambulant behandlingsdom, som skulle hjælpe ham af med hans pædofile tendenser. Ligeledes blev han frataget retten til at beskæftige sig med børn.

Anklager: Ingen formidlende forhold

Da anklageren går videre med sin afsluttende procedure, hvor hun argumenterer for forholdene, som tiltalte nægter sig skyldig i, så lægger den 35-årige mand armene over kors. Han blinker heftigt og virker irriteret over hendes argumentation for, at han skulle have gjort de ting, han nægter.

Men anklageren kommer igennem sin argumentation, og hun slutter med argumentationen for, hvorfor forvaring er den rette straf.

- Jeg mener ikke, at der er formidlende forhold i den her sag. Vi har at gøre med en mand, som er pædofil og har udnyttet børn - endda meget små børn. Han har benyttet sin overlegenhed og har lokket med badeland, computerspil og slik, som man ved er populært hos børn, siger anklageren i afsluttende procedure.

Hun lægger vægt på, at tiltalte kun har taget hensyn til sine egne behov, og ikke har taget hensyn til børnene.

- På trods af, at drengen flere gange siger: ”Av, jeg vil gerne have, du stopper”, så fortsætter tiltalte for at udfylde sine egne behov. De her børn er ikke engang fredet, når de sover hos den tiltalte, siger hun og henviser til flere overgreb, der er sket, mens børnene har sovet.

Alt imens den tiltalte sidder med armene over kors og kigger på papirerne foran hans advokat. Ganske uberørt, ser det umiddelbart ud til. 

Forsvarer: Intet særligt i denne sag

Nu er det kommet til forsvarens afsluttende procedure. Han erkender flere af anklagerens argumenter, men påpeger usikkerhed ved enkelte episoder. 

I forhold til de formidlende omstændigheder mener forsvaren ikke, at der er tale om formidlende omstændigheder i nogle sager af denne karakter. Derfor kan man ikke bruge det som et skærpende argument for forvaringsstraf. 

- Vi, som voksne mennesker uden disse tilbøjeligheder, tænker formentlig alle sammen, at der aldrig er formidlende omstændigheder i sager af denne karakter, siger Casper Andreasen, forsvare til tiltalte.

Han fremhæver tidligere sager, hvor man har lagt vægt på den familiere relation som argument for forvaringsdom. Det er ikke tilfældet i denne sag.

Forsvaren erkender, at der er tale om mange tilfælde af overgreb og underkender ikke, at det har været omfattende. Dog henviser han til Brønderslevsagen, som han mener er mere omfattende. Her fik forældrene henholdvis 11 og 12 års fængsel.

- Jeg mener ikke, denne sag er af samme karakter, og derfor er det passende med en frihedsstraf på mellem 8-10 år, slutter anklageren.