¨

Kender du en brandmand, der er i Sverige? Her kan du følge den danske indsats

Sådan ser det ud i Sverige, hvor danske frivillige brandfolk hjælper med at slukke de svenske skovbrande. Foto: Danske Beredskaber

Flere frivillige brandfolk fra TV ØST's område hjælper til i Sverige med at slukke skovbrandene. Danske Beredskaber opdaterer løbende fra indsatsen.

Frivillige danske brandfolk har siden torsdag i uge 29 hjulpet de svenske kolleger med at slukke de mange skovbrande i Sverige.

Søndag blev endnu et hold sendt af sted - denne gang med flere deltagere fra de kommunale brandberedskaber i vores region.

- Jeg synes, det er vigtigt, vi kommer op og støtter vores kollegaer, som er ved at være kørt godt og grundigt ned og få støttet dem, så det ikke løber fra dem, sagde Kim Arnon, der er frivillig i Midt- og Sydsjællands Brand og Redning søndag kort før afrejsen.

Artiklen fortsætter under faktaboksen.

Her kan du få et overblik over den danske indsats:

  • Torsdag 19. juli blev 27 brandfolk sendt til Sverige for at hjælpe med at bekæmpe skovbrande i den sydlige del af Ljusdal. 
  • Planen var oprindelig, at holdet skulle være i aktion i tre dage. Men fredag 20. juli blev der truffet beslutning om at sende yderligere et hold afsted.
  • Søndag 22. juli ankom et afløserhold med 23 danske brandfolk til Sverige.
  • Dette hold skal afløse hovedparten af det første hold, hvoraf ni dog bliver tilbage, herunder sektionschef Martin Vendelbo.
  • Mandag 23. juli ankom yderligere 28 danske brandfolk til Sverige. 
  • Dermed vil den samlede danske brandmandsstyrke i Sverige tælle 60 personer.
  • Mandag 23. juli oplyste Beredskabsstyrelsen, at Sverige har anmodet om forlængelse af det danske bidrag. Det imødekommes, og indsatsen forlænges frem til 5. august.
  • Beredskabsstyrelsen oplyser samtidig, at den afholder udgifterne til missionen.
  • Det danske mandskab medbringer egne slukningskøretøjer, pumper, vandkanon, brandmandsdragter, røgdykkerudstyr og fødevareforsyninger.
  • Alle udsendte er frivillige dels fra Beredskabsstyrelsen, dels fra de kommunale beredskaber.
Kilde: Beredskabsstyrelsen.

Mandag besluttede man at forlænge den danske indsats til 5. august. Samtidig har Danske Beredskaber valgt at opdatere løbende omkring den danske indsats i Sverige. Det skriver de i en pressemeddelelse.

Man kan følge med i indsatsen på Twitter og på Instagram, hvor Danske Beredskaber løbende opdaterer med fotos fra indsatsen.

Der er tale om frivillige brandfolk fra de kommunale brandberedskaber, som ikke indgår i normalvagten i deres hjemmeberedskab, skriver Danske Beredskaber. Derfor bliver det danske brandberedskab ikke svækket.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App