Jyske Bank skummer fløden på Spar Lolland

Overtagelsen af Spar Lolland har vist sig at være en meget god forretning for Jyske Bank. Købet styrker forretningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Overtagelsen af Spar Lolland er pynt og fløde i kvartalsregnskabet for Jyske Bank.

Købet af den nødlidende bank på Lolland har nemlig været med til at øge bankudlånet i et ellers faldende udlånsmarked, skriver Jyske Bank i regnskabet.

- Integrationen af banken forløber planmæssigt og forventes endelig afsluttet i forbindelse med it-konverteringen medio 2014, siger bankens direktør Anders Dam.

Hurtig overtagelse

Jyske Bank overtog Spar Lolland 25. januar. Banken regner med, at alle sammenlægninger af de 2 bankers filialer vil være gennemført ved udgangen af andet kvartal i år. Derudover er medarbejderantallet reduceret med 66.

Jyske Bank fik et overskud før skat på 561 millioner kroner i årets 3 første måneder. Det er 59 millioner kroner mere i kassen i forhold til kvartalet sidste år, viser bankens regnskab.

Det er blandt andet på færre dårlige kunder i butikken, at banken tjener sine penge. I årets første kvartal nedskrev Jyske Bank 242 millioner kroner på udlån. I perioden sidste år lå tallet på 398 millioner kroner.

- Første kvartal 2013 har givet en god start på 2013 og bekræfter en robust indtjeningsevne, siger bankens direktør Anders Dam i en kommentar til regnskabet.

Jyske Banks udlån steg fra 105,9 milliarder kroner i perioden 2012 til 111,6 milliarder kroner i år. Indlånene steg fra 97,4 milliarder kroner til 109,5 milliarder kroner. Som sagt er det især sket på grund af overtagelsen af Spar Lolland.

/ritzau/