Sundhedsstyrelsen overvejer at lukke flere skoler for at undgå smittespredning

Styrelsen for Patientsikkerhed kan ikke udelukke, at man vil lukke skoler for at undgå spredning af coronavirus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En folkeskole i Maribo på Lolland tager alle forholdsregler og sender 329 elever hjem, efter en enkelt elev er blevet smittet med coronavirus under en ferie. Skolen vil være lukket i 14 dage.

quote Vi har ikke kendskab til folk, der er alvorligt syge

Kåre Mølbak, overlæge ved Statens Serum Institut

Nu kan flere skoler blive lukket, oplyser overlæge i Sundhedsstyrelsen Bolette Søborg på et pressemøde onsdag om smittesituationen i Danmark.

- Det kan man ikke udelukke, svarer Bolette Søborg på spørgsmålet om, hvorvidt styrelsen overvejer at lukke flere skoler med henblik på at undgå smittespredning.

Statens Serum Instituttet: - Markant stigning

340 danskere er smittet med coronavirussen, hvilket er en stigning på 78 personer siden tirsdag, oplyser Kåre Mølbak, overlæge ved Statens Serum Institut, på pressemødet.

- Det er en markant udvikling over de seneste dage, siger Kåre Mølbak.

Næsten alle de 340 smittetilfælde med coronavirus kan føres tilbage til udlandet, lyder det.

- Vi har ikke kendskab til folk, der er alvorligt syge, og kun ganske få er indlagt på sygehuset, siger Kåre Mølbak.

Sundhedsstyrelsen: Der er et mørketal

Det reelle antal smittede er dog større end de 340, som er testet positiv for coronavirus i Danmark, oplyser Bolette Søborg.

- Vi kender ikke til alle smittede. Der vil være et mørketal, men vi har godt styr på det, siger Bolette Søborg.

Overlæge hos Sundhedsstyrelsen henviser til, at langt de fleste af de 340 tilfælde kan føres tilbage til folk, der har været på ferie i udlandet - eller er blevet smittet af én, der har været i udlandet.

Bedsteforældre skal ikke passe børn

Man skal ikke lade bedsteforældrene passe børnene, hvis ens barns skole eller daginstitution er lukket på grund af coronavirus, lyder opfordringen fra Sundhedsstyrelsen.

- Det er helt sikkert sådan, at hvis man har behov for at få passet sine børn, der kunne have symptomer, så skal man ikke bede bedsteforældre eller ældre om at passe børnene, siger Bolette Søborg på pressemødet.

Ældre, kronisk syge og kræftpatienter er blandt de mest sårbare over for coronavirus. Derfor rådes disse grupper af udsatte borgere til også at være varsomme med udlandsrejser.