77 personer fra Region Sjælland er konstateret smittet med coronavirus

Nu er 77 personer konstateret smittet med coronavirus i Region Sjælland. Her kan du se, hvor mange der er bekræftet smittet i hver landsdel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ny rapport fra Statens Serum institut viser, at der er 77 personer i Region Sjælland, der er bekræftet smittet med coronavirus. Det svarer til 11 procent af det samlede antal i hele landet.

Tallene er fra torsdag morgen, hvor antallet af smittede i hele Danmark var 615. Siden er det tal steget til 674 personer. 

I alt er 293 personer blevet testet for covid-19 i Region Sjælland.

Flest er smittet i hovedstaden

Sammenligner man med de andre regioner, er flest personer konstateret smittet med covid-19 i København og omegn, hvor tallet ligger på 184 smittede.

Efter København og omegen topper Østjylland, hvor 145 personer er konstateret smittet.

73 personer er konstateret smittet i Nordsjælland, og 38 personer er bekræftet smittet på Fyn, i Sydjylland og Nordjylland.

På Bornholm er man indtil nu gået fri for coronavirus, hvor ikke en eneste er bekræftet smittet.

Flest i Østjylland opgjort pr 100.000 indbyggere

Måler man hvilken landsdel, der har flest smittede per indbygger, så er det Østjylland, der ligger i førerfeltet.

København by kommer lige efter, både i forhold til antal samt smittede per indbygger. Her er 127 personer bekræftet smittet med coronavirus.

Nordsjælland følger efter med 73 bekræftede tilfælde. Og herefter kommer Københavns omegn og Vest- og Sydsjælland med henholdsvis 73 og 42 tilfælde.

Her kan du se, hvor mange COVID-19 tilfælde, der er, fordelt per 100.000 indbyggere fordelt på landsdel.
Her kan du se, hvor mange COVID-19 tilfælde, der er, fordelt per 100.000 indbyggere fordelt på landsdel. Foto: Danmarks Serum Institut

Antallet af smittede med coronavirus i Danmark er steget voldsomt denne uge, og det stiger fortsat. 

For at mindske udbredelsen af coronavirus i den danske befolkning har regeringen og myndighederne valgt at lukke store dele af den offentlige sektor. Det er eksempelvis uddannelser og daginstitutioner. Men også styrelser og kulturinstitutioner.

Også mange sportsarrangementer er blevet aflyst eller udskudt for at minimere risikoen for smittespredning. Det skal sikre, at særligt ældre og svækkede borgere ikke får virusset.

Rapporten viser, at der på landsplan er flest mænd, som er smittede. For begge køn er der registreret flest smittede blandt de 40-49-årige.

Sundhedsstyrelsen har oplyst, at der er store mørketal. Det vil sige, at der er flere smittede end de registrerede tilfælde. 

Skoler skal undervise elever online de næste to uger

Fredag er sidste dag, inden skoler og daginstitutioner for alvor lukker helt ned og mange skoler og kommuner fra på mandag etablerer nødpasning. 

Private institutioner og efterskoler opfordres også til at lukke. 

Udgangspunktet er, at undervisningen for elever fortsætter de næste to uger, selv om de ikke skal være på skolerne.

Undervisningen kommer i stedet, så vidt det er muligt, til at foregå online.

Det siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) på et pressemøde torsdag aften. Forældre har altså ikke pligt til at hjemmeundervise deres børn, mens skoler er lukkede fra på mandag.

- Undervisningspligten varetages uforandret af dem (skolerne, red.), der har haft den indtil nu.

- Skolerne er forpligtet til at tilbyde fjernundervisning i det omfang, de kan, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Hun vil ikke gå ind i spekulationer om, hvorvidt lukningen af skolerne kommer til at vare længere end 14 dage.