Tommy gav den første vaccine: - Endelig, endelig kan vi gøre noget

Tommy Grundsøe var en af de læger, der gav det første prik med coronavirus i Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi er vant til at vaccinere mod influenza og alle mulige andre sygdomme, så dette er er en ret dagligdags opgave for os. Og så alligevel, så er det jo alligevel alt andet end dagligdag.

Sådan siger Tommy Grundsøe. Han er praktiserende læge i et af Slagelses største lægehuse, og stillede søndag morgen op for som en af to læger at vaccinere ældre på et af Slagelses plejehjem.

quote Det er en kæmpe julegave, som vi giver til patienterne nu

Tommy Grundsøe, praktiserende læge

- Jeg kunne næsten ikke få armene ned, da jeg hørte, at vi skulle i gang nu. Det er helt fantastisk, at vi endelig, endelig kan gøre noget ved den her sygdom. Indtil nu har vi stået med en stor magtesløshed. Der har ikke været særlig meget, som vi har kunnet gøre ved den, fortæller han.

- Vi har kunnet trøste, lindre og vi har kunnet indlægge dem, der var allermest syge - hvoraf nogle af dem desværre jo også døde. Det er en kæmpe julegave, som vi giver til patienterne nu. Jeg håber og tror på, at vi i løbet af de kommende måneder vil kunne give dagligdagen og især det sociale liv tilbage til især de svage og ældre, siger han til TV2 ØST.

Her får 85-årige Else Madsen den første coronavaccine i Region Sjælland af læge Tommy Grundsøe.

Det første prik

Iført omfattende sikkerhedsudstyr vaccinerede Tommy Grundsøe den første plejehjemsbeboer nogle få minutter før klokken blev 09.00 søndag morgen – og selve prikket tog ikke lang tid.

- Det er en ære, at være en af de første, som er med til at stoppe denne sygdom. Da vi meldte os til at vaccinere dette plejehjem, så vidste vi jo ikke, at det ville blive et af de første steder, hvor der ville blive gennemført vaccinationer. Men det er godt, at vi er med. Vi har kunnet mærke, hvordan Slagelse har været et af de steder, der har været rigtig hårdt ramt af epidemien, siger han.

Så mange vacciner kommer der

Han tør ikke spå om, hvornår hverdagen måtte blive normaliseret igen.

- Hvornår folk kan kramme igen tør jeg ikke spå om. Jeg tror, at vi skal vente og se, hvad Søren Brostrøm og Sundhedsstyrelsen melder ud. Vi ved det simpelthen ikke endnu, siger han. 

Sådan er rækkefølgen i vaccinationen