Socialdemokrat må holde sin første 1. maj på Arbejdermuseet: - Det er et flot plaster på såret

Faxe-politikeren Tanja Larsson taler til sine Facebook-følgere på Arbejdermuseet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hun oplever sin første 1. maj som folketingsmedlem på Arbejdermuseet og ikke ude i det fri, tæt på venner, kollegaer og politisk ligesindede.

Inde bag museets tykke murer vil hun klokken 10.30 gå på den virtuelle talerstol og tale ud til sine følgere på Facebook, som bagefter kan stille spørgsmål til hende. Afskåret fra dem, men alligevel med en mission om at skabe en arbejderfest.

quote Det er et flot plaster på såret, når man ikke kan holde 1. maj ude i det fri

Tanja Larsson (S)

En elektronisk udgave af arbejdernes internationale kampdag havde socialdemokraten fra Faxe, Tanja Larsson (S), nok aldrig troet, hun skulle opleve. 

Tilbage i september skiftede hun et politisk job som byrådsmedlem i Faxe Kommune ud med Folketinget for at afløse Henrik Sass Larsen og blev den første socialdemokratiske politiker fra Faxekredsen, siden den tidligere statsminister Thorvald Stauning i 1906 blev valgt ind.

- Det er vores juleaften

Men i år går hun glip af det fysiske stærke fællesskab, 1. maj er kendetegnet for. 

- Det er underligt, og jeg kommer til at savne at være sammen med alle de gode mennesker, man normalt er omringet af på en 1.maj. Det er jo vores juleaften, siger hun.

6a4069e1-ae73-45b9-8508-e1bb95216771.jpg
Læs også
Virtuel 1. maj-vejr bliver gråt og skyet
6a4069e1-ae73-45b9-8508-e1bb95216771.jpg
Læs også
Virtuel 1. maj-vejr bliver gråt og skyet

Hun ser dog frem til at holde den virtuelle tale på Arbejdermuseet, flankeret af røde faner. 

- Det er kæmpestort. Arbejdermuseet er jo den gamle socialdemokratiske højborg. Vi er jo udsprunget af arbejderbevægelsen. Det er der, vi er funderet. Det er et flot plaster på såret, når man ikke kan holde 1. maj ude i det fri, siger hun. 

Du kan se Tanja Larssons 1. maj-tale her:

Overblik over 1. maj arrangementer:

Regionale

 

Socialdemokratiet Guldborgsund

Drive-in-arrangement klokken 15 på Cementen, Nørre Boulevard, Nykøbing Falster. Blandt talerne er folketingsmedlem Lennart Damsbo-Andersen.

 

LO Sydsjælland

Klokken 9 holder den lokale LO-formand, Anders Ellegaard, tale.

 

Private taler

Rasmus Horn Langhoff (S) holder tale på Facebook fra klokken 8.

 

Landsdækkende

 

3F i Kastrup
3F i Kastrups 1. maj-arrangement kan følges digitalt. Talerne er beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), MF Karsten Hønge (SF) og Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper. Der vil være musikalsk underholdning af Leif og Bente. 
Tid: 08.00-09.30 
Tilgå arrangementet her.

 

3F's hovedkontor
Fra hovedkontoret i København fejrer 3F – for 130. gang i træk – 1. maj. Det foregår via 3F’s facebookside. Der vil være flere digitale programpunkter, herunder en videohilsen fra forbundsformanden og fotokonkurrence, hvor man kan indsende dokumentation af sin 1. maj-fejring derhjemme. 
Tid: 09.30-11.15 
Tilgå arrangementet her.

 

Fagbevægelsens Hovedorganisation
Fagbevægelsens Hovedorganisation markerer også 1. maj – og det kommer ligeledes til at foregå digitalt. Blandt talerne er statsminister Mette Frederiksen (S), Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, SF's formand, Pia Olsen Dyhr, og LO-formand Lizette Risgaard, og de musikalske indslag leveres af blandt andre Pernille Rosendahl, Allan Olsen og Magtens Korridorer. 
Tid: 10.00-11.30 
Tilgå arrangementet her.

 

Fælles 1. maj med SF
SF'erne og deres ungdomsorganisation, SFU, fejrer virtuel 1. maj, hvor både den forhenværende formand Villy Søvndal og den nuværende formand, Pia Olsen Dyhr, taler, og der vil være afstandsbingo og tegnekonkurrence.
Tid: 09.00-16.30
Tilgå arrangementet her
 
Oxfam Ibis
Oxfam Ibis holder online 1. maj for international solidaritet. Talerne er udviklingsminister Rasmus Prehn (S), direktør for UNAIDS Winnie Byanyima og globaliseringsekspert Vandana Shiva. 
Tid: 14.00-15.00 
Tilgå arrangementet her.
 
Frit Forum
Frit Forum holder 1. maj på Zoom. Blandt talerne er Tommy Ahlers (V), der holder revsetale, Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) og MF Jens Joel (S). 
Tid: 14.00-16.00 
Tilgå arrangementet her.
 
Fagbevægelsens Ungdom
Fagbevægelsens Ungdom – elever, lærlinge og studerende – samles digitalt og synger fra Arbejdersangbogen på 1. maj. 
Tid: 16.00-16.30 
Tilgå arrangementet her.

 

Kilde: Altinget.dk

 


Nyhedsoverblik