Socialdemokrat må holde sin første 1. maj på Arbejdermuseet: - Det er et flot plaster på såret

Faxe-politikeren Tanja Larsson taler til sine Facebook-følgere på Arbejdermuseet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hun oplever sin første 1. maj som folketingsmedlem på Arbejdermuseet og ikke ude i det fri, tæt på venner, kollegaer og politisk ligesindede.

Inde bag museets tykke murer vil hun klokken 10.30 gå på den virtuelle talerstol og tale ud til sine følgere på Facebook, som bagefter kan stille spørgsmål til hende. Afskåret fra dem, men alligevel med en mission om at skabe en arbejderfest.

quote Det er et flot plaster på såret, når man ikke kan holde 1. maj ude i det fri

Tanja Larsson (S)

En elektronisk udgave af arbejdernes internationale kampdag havde socialdemokraten fra Faxe, Tanja Larsson (S), nok aldrig troet, hun skulle opleve. 

Tilbage i september skiftede hun et politisk job som byrådsmedlem i Faxe Kommune ud med Folketinget for at afløse Henrik Sass Larsen og blev den første socialdemokratiske politiker fra Faxekredsen, siden den tidligere statsminister Thorvald Stauning i 1906 blev valgt ind.

- Det er vores juleaften

Men i år går hun glip af det fysiske stærke fællesskab, 1. maj er kendetegnet for. 

- Det er underligt, og jeg kommer til at savne at være sammen med alle de gode mennesker, man normalt er omringet af på en 1.maj. Det er jo vores juleaften, siger hun.

Hun ser dog frem til at holde den virtuelle tale på Arbejdermuseet, flankeret af røde faner. 

- Det er kæmpestort. Arbejdermuseet er jo den gamle socialdemokratiske højborg. Vi er jo udsprunget af arbejderbevægelsen. Det er der, vi er funderet. Det er et flot plaster på såret, når man ikke kan holde 1. maj ude i det fri, siger hun. 

Du kan se Tanja Larssons 1. maj-tale her:

Overblik over 1. maj arrangementer: