To skoleklasser sendt hjem - frygter coronasmitte

To klasser på Tuse Skole ved Holbæk er blevet sendt hjem, efter en elev tirsdag begyndte at udvise tegn på COVID-19.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Opdatering
Clock18. jun 2020, kl. 15:00
Artiklen er opdateret med de nyeste retningslinjer til skoler og daginstitutioner om håndtering af tilfælde med COVID-19 (29. maj). Her fremgår det, at hvis dit barn er nær kontakt til en, der har fået påvist COVID-19, skal du holde barnet hjemme og være særligt opmærksom på, om det får symptomer på COVID-19. Kontakt hurtigst muligt barnets læge for at få barnet testet. Barnet skal som udgangspunkt testes to gange. Hvis første test ikke viser tegn på COVID-19, og barnet ikke har symptomer, kan det igen komme i dagtilbud eller skole.

En elev på Tuse Skole ved Holbæk er muligvis smittet med COVID-19. Mistanken om smitte har nu fået skolens ledelse til at sende to klasser hjem.

- Vi vil undgå, at Holbæk bliver et smittecentrum, siger Palle Spånhede, der er pædagogisk leder for 7. til 9. klasse på skolen.

quote Vi har ringet hjem til samtlige forældre og opfordret dem til at få testet deres børn

Palle Spånhede, pædagogisk leder for 7. til 9. klasse, Tuse Skole i Område Katrinedal.

- Det er 7.A og 8.A, der har været i Strandparken (i Holbæk, red.) i går i forbindelse med undervisningen, der er blevet sendt hjem, fortæller Palle Spånhede.

- Her var der en af eleverne, der udviste tegn på corona, siger lederen, der fortæller, at eleven har et familiemedlem, der er testet positiv for corona.

Derfor har skolens ledelse valgt, at eleverne i de to klasser nu skal testes for sygdommen.

Skal testes to gange

Forældrene til de hjemsendte elever er informeret om situationen, og efter anbefalinger fra myndighederne bliver alle elever nu testet for corona.

- Vi har ringet hjem til samtlige forældre og opfordret dem til at få testet deres børn, fortæller Palle Spånhede.

Retningslinjer til dagtilbud og skoler

Pædagogisk leder Palle Spånhede oplyser, at eleverne skal have en såkaldt dobbeltpodning, hvor de testes for smitte både på fredag og igen på mandag.

- Når de så er testet negative, kan de komme tilbage, siger han.

Hjemsendingen sker efter et forsigtighedsprincip, oplyser lederen, der ikke mener, at der er grund til at frygte, at elever i skolens andre klasser, kan være smittet med corona.  

Opdatering
Clock18. jun 2020, kl. 17:22
I den pågældende sag fra Tuse Skole fortæller skolens leder i dag torsdag, at en elev, hvor der var mistanke om corona, er blevet testet negativ for corona, og at alle elever er tilbage i skole igen.