På trods af corona: 100 mennesker samler sig til lovlig koncert

Alle koncerter er mere eller mindre aflyst i hele landet. I Gedser har de dog fået en god idé. En gruppe lokale har inviteret til gratis bilkoncert.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sætlisten bestod af numre som ”Joanna”, ”Kald det kærlighed” og ”Det er mig der står herude og banker på”. Sange perfekte til fællessang.

Fællessang var nemlig temaet på havnen i Gedser lørdag eftermiddag. Efter lang tids planlægning har en lille lokal initiativgruppe, alle fra Vester Voldgade i Gedser, arrangeret nok én af de eneste udendørskoncerter i øjeblikket.

Heidi Brøndum skabte en god fest på havnen.
Heidi Brøndum skabte en god fest på havnen. Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

- De skal spille syv numre, som vi håber folk vil synge med på. Og så er det meningen af folk skal flage og dytte lidt, så vi kan få skabt en god fest, siger Heidi Brøndum, der sammen med sin kæreste har taget initiativ til koncerten.

Lokal duo spiller op

Artisterne til koncerten var den lokale amatørduo Miss ’n’ Massa. De bor begge på Vester Voldgade i Gedser, og så er de naboer til Heidi Brøndum.

Duoen Miss 'n' Massa spillede fra terrassen hos den ene halvdel af duoen. 
Duoen Miss 'n' Massa spillede fra terrassen hos den ene halvdel af duoen.  Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

- Vi har aldrig spillet sammen nogensinde. Vi har spillet i fire måneder, men ikke sådan som vi skal gøre i dag, fortæller Pernille Marie, den ene halvdel af duoen.

Naboen Heidi Brøndum havde hørt, at duoen for første gang snart skulle ud og spille, men så kom corona og alt blev aflyst.

quote - Vi var modne, og så tænkte vi hvorfor ikke, det er jo en god sag. 

Pernille Marie, Miss 'n' Massa. 

- Vi havde faktisk to aflyste arrangementer på grund af covid19, hvor vi skulle prøve at spille sammen. Vi var modne, og så tænkte vi hvorfor ikke, det er jo en god sag. Alle kan synge, det siger Phillip Faber. Lad os håbe, han har ret, siger Pernille Marie.

For nedrullede vinduer

Selve koncerten blev afholdt på Kenneth Dundals terrasse, den anden halvdel af duoen, og så var publikum placeret cirka 100 meter væk på den anden side af hækken i deres private biler. Sikkerheden skulle nemlig være i orden.

- Vi holder vinduerne åben kun i førersiden, så vi ikke får bakterier spredt, siger Heidi Brøndum.

I alt var 39 biler mødt op med mere end 100 personer. Derfor var det også lidt af en opgave at få dirigeret bilerne rigtigt, så alle kunne se de optrædende. Heldigvis havde de den bedste mand til opgaven.

Læs også
Plejecenter måtte aflyse fællessang – men så fik to spillemænd en god idé
Læs også
Plejecenter måtte aflyse fællessang – men så fik to spillemænd en god idé

- Jeg arbejder over på færgen. Det har jeg gjort de sidste 40 år, så det er jo ikke noget nyt, siger Kim Winther Jensen, der til dagligt dirigerer bilerne ved Scandlines færgerne i Gedser.

Stor succes

Normalt når man går til koncert kan man både danse med og klappe af artisterne. Netop det var lidt en udfordring i bilerne.

- Så sidder vi bare og hopper lidt i bilen og ryster med benene, siger Marianne Petersen fra Gedser.

Det var dog ikke den eneste måde, at publikum viste, at de var begejstrede, hornene på bilerne kom også i bund.

- Det er i stedet for at klappe, de kan jo ikke høre det, siger Marianne Petersen.

Generelt var der stor begejstring for koncerten, der varede en times tid. 

De fremmødte fik flag, de kunne vifte med. 
De fremmødte fik flag, de kunne vifte med.  Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

- Der er jo en fantastisk opfindsomhed, når vi sidder i denne situation. Der er stadig en masse ildsjæle, som lægger kræfter i at arrangere sådan noget her, siger Ivan Hansen, der er med til koncerten sammen med sin kone.

Koncerten havde inden afholdelse fået de nødvendige tilladelser fra myndighederne.


Nyhedsoverblik