Nabokommuner klar til at hjælpe Ringsted: Tidligere plejehjem kan blive brugt til coronasmittede

Kommuner står klar til at hjælpe Ringsted i kampen mod corona.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Antallet af coronasmittede i Ringsted er nu så højt, at kommunen har bedt om hjælp til isolationen af smittede.

Faxe, Sorø og Lejre meldte tidligere, at de var klar til at hjælpe, og nu følger flere kommuner efter med ideer og løsninger til, hvor man skal isolere de mange coronasmittede.

Fordi udviklingen er gået så hurtigt, kastede Ringsted Kommune allerede i sidste uge snøren ud for at forhøre sig om mulighederne i nabokommunerne.

- Det har udviklet sig hurtigt, men allerede i sidste uge, der har vi rakt ud til kommunerne i Region Sjælland, om der er nogen, der har noget, de kan hjælpe med, fortæller Henrik Hvidesten (V).  

Faxe stiller tidligere plejecenter til rådighed

En af de kommuner der har tilbudt deres hjælp, er Faxe.

Det lukkede plejecenter Førslev ved Haslev står klar med 10 pladser, hvis Ringsted kommune får brug for det - der mangler bare at blive flyttet senge ind i boligen før de er klar, fortæller Faxes borgmester, Ole Vive (V).

quote Jeg har da en forventning om, at var det sket for mig, så var mine nabokommuner straks komme mig til undsætning

Ole Vive (V), borgmester i Faxe Kommune

Han er sikker på, at de andre kommuner ville gøre det samme for Faxe, hvis det var dem, der havde problemet. 

- Jeg har da en forventning om, at var det sket for mig, så var mine nabokommuner straks kommet mig til undsætning og omvendt. Det plejer vi at gøre her på Sydsjælland, siger Ole Vive.

Også i Vordingborg har man tilbudt sin hjælp.

Her har man indtil videre plads til en, men kommunen undersøger, hvor der ellers kunne være plads til en coronasmittet.

- Som det ser ud lige nu, har vi en bolig med en plads. Afhængigt af hvor akut situationen bliver, kan vi også starte en dialog med forsvaret og finde eventuelle pladser der, siger kommunaldirektør i Vordingborg Kommune, Lau Svendsen-Tune i et skriftligt svar til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billedet.

Borgmesteren i Faxe Kommune, Ole Vive (V), har en forventning om, at de andre kommuner ville gøre det samme for Faxe Kommune, hvis de var i samme situation. 
Borgmesteren i Faxe Kommune, Ole Vive (V), har en forventning om, at de andre kommuner ville gøre det samme for Faxe Kommune, hvis de var i samme situation.  Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Konferencecenter kan blive taget i brug

Næstved står også klar med hjælp.

Selvom kommunen endnu ikke har nogen konkrete boliger eller steder, hvor man kan huse smittede, har borgmesteren forskellige bud på, hvor de kan sidde i karantæne.

- Vi har ikke nogen boliger klar lige nu, men hvis det bliver nødvendigt, kan vi tage ferieboliger som for eksempel Smålandshavet i brug. Vi kan selvfølgelig også se på mulighederne for at huse smittede på nogle af vores hoteller eller plejehjem, fortæller borgmester i Næstved, Carsten Rasmussen (S).

Ringsteds nabokommune Holbæk er også klar på at hjælpe.

- I Holbæk Kommune er vi allerede blevet kontaktet af Ringsted Kommune om hjælp til isolations- og karantænefaciliteter. Vi vil selvfølgelig gerne hjælpe vores nabokommune i det omfang, det er muligt for os - og på en måde, så vi stadig kan tage hånd om vores egne borgere, hvis smittetallet her i kommunen stiger, siger borgmester i Holbæk Kommune, Christina Krzyrosiak Hansen (S) i et skriftligt svar til TV2 ØST.

Borgmester: Vi så gerne at smitten blev i Midtsjælland

Selvom Lolland og Guldborgsund ikke ligger tæt på Ringsted kommune, er man også her klar til at hjælpe, men i Guldborgsund er borgmesteren betænkelig for at invitere smittede indenfor i kommunen.

quote - Vi er selvfølgelig nervøse for, at smitten skal sprede sig til vores kommune

John Brædder (Guldborgsundlisten),  borgmester i Guldborgsund

- Vi er selvfølgelig nervøse for, at smitten skal sprede sig til vores kommune og så gerne at smitten forblev inddæmmet i Midtsjælland, men vi følger udviklingen, og hvis det bliver nødvendigt, har vi nogle feriecentre, vi eventuelt kan tage i brug, siger borgmester i Guldborgsund, John Brædder (Guldborgsundlisten).

Artiklen fortsætter under billedet.

Borgmesteren i Ringsted, Henrik Hvidesten (V), er glad for hjælpen, de får tilbudt af de andre kommuner.
Borgmesteren i Ringsted, Henrik Hvidesten (V), er glad for hjælpen, de får tilbudt af de andre kommuner. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Borgmester i Ringsted kommune Henrik Hvidesten er glad for hjælpen.

- De har været positive, vi står sammen om det her. I dag er det i Ringsted, i morgen er det måske et andet sted. Man kan ikke isolere problemet til én kommune, så derfor er det dejligt, at vi kan stå sammen om at finde nogle løsninger, fortæller borgmester, Henrik Hvidesten til TV2 ØST.

Læs også
Nyt testcenter i Ringsted åbner i dag - skal mindske spredningen af corona i kommunen
Læs også
Nyt testcenter i Ringsted åbner i dag - skal mindske spredningen af corona i kommunen

Smittens udvikling har gjort det nødvendigt at bede om hjælp fra andre kommuner, men i Ringsted arbejder man fortsat på at finde flere faciliteter som eksempelvis skurvogne eller beboelsesvogne til personer med corona.


Nyhedsoverblik