Mandag var der 48 coronasmittede blandt 11.500 lyntest

Der blev mandag fundet 48 coronasmittede blandt 11.517 lyntest foretaget for regionerne. Det udløser en positivprocent på 0,42.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det oplyser de to testudbydere, SOS International og Carelink, som tester for staten.

Falck, som i denne uge overtager lyntestopgaven fra SOS International, foretog ikke test mandag, men regner med at komme i gang i løbet af ugen. Det oplyser ambulancedirektør Jørgen Mieritz.

SOS International blev søndag fyret som lyntestleverandør efter en række problemer med underleverandøren Medicals Nordic.

Det er i Region Midtjylland, Nordjylland og Sjælland, at Falck overtager opgaven. SOS International vil hjælpe til med egne medarbejdere i løbet af denne uge, men fra 15. februar overtager Falck hele opgaven.

Opsagt med 30 dages varsel

I Region Hovedstaden er SOS International blevet opsagt med 30 dages varsel. Underleverandøren Medicals Nordic - som har drevet fire faste lynteststeder i regionen - er blevet fyret øjeblikkeligt.

Det betyder, at SOS Internationals medarbejdere fortsat kan lynteste frem til den 9. marts, hvorefter en ny leverandør skal overtage opgaven.

OVERBLIK: Hvad er op og ned i forløbet om lyntest?

Falck hjalp med lyntest i december og januar, hvor virksomheden havde 49 lyntestcentre og testede over én million borgere.

Virksomheden tabte dog udbuddet fra 1. februar til blandt andet SOS International, som nu altså er blevet fyret efter en uge.

SOS International ender med en ekstraregning, for Falck er nemlig dyrere, og differencen skal SOS International betale.